ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » PROIECT: Consiliul local Ocna Mureș cedează teren Consiliului Județean Alba pentru amenajarea unei baze de tratament și agrement în oraș

PROIECT: Consiliul local Ocna Mureș cedează teren Consiliului Județean Alba pentru amenajarea unei baze de tratament și agrement în oraș

Publicat în 20.01.2017 la ora 11:30

Un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Alba, din 26 ianuarie 2017, vizează transmiterea unui teren din domeniul public al orașului Ocna Mureș și administrarea Consiliului local, în domeniul public al județului alba și administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării obiectivului „Amenajare bază de tratament și agrement în Orașul Ocna Mureș”.

”Se încuviințează cererea adresată Orașului Ocna Mureș cu privire la transmiterea unei cote de ½ părți asupra terenului înscris în CF 79103 Ocna Mureș, cu nr. cadastral 79103, în suprafață de 5328 mp și asupra terenului înscris în CF 79104 Ocna Mureș, cu nr. cadastral 79104, în suprafață de 5328 mp, situate administrativ în orașul Ocna Mureș, str. Fabricii, f.n., din domeniul public al Orașului Ocna Mureș și din administrarea Consiliului Local al Orașului Ocna Mureș, în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea realizării obiectivului „Amenajare bază de tratament și agrement în orașul Ocna Mureș”, se arată în proiectul de hotărâre.

Județul Alba în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului pentru perioada 2014-2020 a cuprins ca obiectiv prioritar valorificarea prin turism a patrimoniului cultural și natural.

”Direcțiile strategice ale dezvoltării teritoriale vizează coeziunea și competitivitatea, punând bazele unei platforme comune de dezvoltare durabilă a județului ghidând integrarea și coordonarea politicilor sectoriale cu cele teritoriale. În acest scop creșterea competitivității orașelor, prin atragerea de noi investiții, prin promovarea patrimoniului natural și cultural, prin realizarea de investiții publice și forme de management adecvat contribuie la integrarea acestora în politici regionale active în dezvoltarea turismului. Prin programul de creștere a atractivității turistice și de agrement a teritoriilor urbane Consiliul Județean Alba a stabilit inițierea și susținerea de proiecte pentru modernizarea salinelor terapeutice din Ocna Mureș, în acord cu intenția orașului Ocna Mureș de a realiza o stațiune balneoclimaterică de interes local”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Având în vedere potențialul balnear al apelor care se află pe locul vechii saline, valorificarea acestuia prin construirea unui complex de băi sărate, care să renască tradiția vechilor „Băi Sărate”, devine o necesitate pentru sănătatea tuturor celor ce ar putea beneficia de pe urma acestor resurse, astfel că noua bază de tratament va deservi atât locuitorii orașului Ocna Mureș cât și întreaga zonă limitrofă și nu numai.

Pentru realizarea în comun cu orașul Ocna Mureș a obiectivului de investiții „Amenajare bază de tratament și agrement în Orașul Ocna Mureș” se impune trecerea cotei de ½ din terenul aferent investiției, din domeniul public al Orașului Ocna Mureș și administrarea Consiliului Local al Orașului Ocna Mureș în domeniul public al Județului Alba și administrarea Consiliului Județean Alba.

Acest articol a fost citit de 345 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.