ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Programul de transport public județean de persoane curse noi spre Ocna Mureş şi staţii suplimentare de autobuz în Sîncel

Programul de transport public județean de persoane curse noi spre Ocna Mureş şi staţii suplimentare de autobuz în Sîncel

Publicat în 25.03.2017 la ora 11:00

În ședința de joi a Consiliului Județean Alba a fost aprobată actualizarea Programului de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru perioada 01.07.2008 – 31.12.2013, în judeţul Alba.

A fost dat astfel curs solicitării operatorului de transport rutier SC Mariany SRL, care dorea actualizarea programului de transport județean prin modificarea numărului de curse, în sensul suplimentării cu o cursă a traseului cod 045: Alba Iulia – Unirea – Ocna Mureș pe care efectuează serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate. Propunerea de actualizare a programului de transport este în acord cu solicitările în acest sens venite din partea persoanelor care fac naveta la Alba Iulia, majoritatea acestora fiind angajați ai SC IPEC Alba Iulia. S-a stabilit ca plecarea din Alba Iulia să fie la ora 14:45, sosirea în Ocna Mureș la ora 16:00 și plecarea din Ocna Mureș să fie la ora 5:40, iar sosirea în Alba Iulia la ora 6:55. Va circula de luni până vineri inclusiv.
De asemenea, a fost dat curs solicitării Primăriei comunei Sîncel prin care se dorea introducerea în programul de transport judeţean a două stații pentru îmbarcarea/debarcarea persoanelor din localitatea Sîncel care utilizează mijloacele de transport de pe traseele judeţene care tranzitează această localitate. Stațiile nou introduse sunt pe str. Mihai Eminescu, în dreptul imobilului cu nr. 1 la intrarea în localitate dinspre Blaj și pe str. Mihai Eminescu 101 – la Muzeu. Stațiile propuse precum și cea de la primărie, existentă în actualul program de transport județean, sunt amenajate și semnalizate, având avizul administratorului drumului (Consiliul Județean Alba) și al poliției rutiere, așa cum prevede Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Stațiile au fost înființate ca urmare a solicitărilor în acest sens adresate Primăriei Sîncel de către cetățenii care utilizează serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru a se deplasa la/de la Blaj (majoritatea navetiști – salariați și elevi).

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 450 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.