ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Primăvară, activitate şi poftă de viaţă la Clubul Pensionarilor din Ocna Mureş

Primăvară, activitate şi poftă de viaţă la Clubul Pensionarilor din Ocna Mureş

Publicat în 12.04.2016 la ora 12:00

club-pensionari-ocna-muresPe o parte dintre membrii  Asociației de Pensionari „Uioreana” Ocna Mureș i-am găsit miercuri, 6 aprilie, la sediul lor amplasat în centrul orașului, lângă primărie, renovând de zor și curățând părculețul pentru relaxare, în așteptarea primăverii și a evenimentelor care se desfășoară aici ritmic.

Președintele asociației, Ion Vințeler, la cei 80 de ani deja împliniți, cu un tonus debordant, văruia pomii și coordona restul lucrărilor de amenajare a amplasamentului. Deviza asociației din care fac parte 500 de pensionari este „Egalitate, Unitate, Activitate”.  Asociația s-a înființat în 22 martie  2007,  din dorința pensionarilor de a fi ascultați și apreciați ca oameni care au muncit 40 de ani și care doresc să fie prezenți în continuare în viața comunității locale.
Centrul pentru persoane vârst­nice a prins contur după ce a fost semnat un acord de parteneriat între Asociația „Uioreana” și Consiliul Local Ocna Mureș prin care aceasta  beneficiat și de un miniproiect de finanțare realizat cu Agenția Națională de Dezvoltare a Zonelor Miniere. Pensionarii din Ocna Mureș pot beneficia acum de facilitățile moderne ale unui club al pensionarilor care le pune la dispoziție o sală de lectură, biblioteca, o sală de ședințe, masă de ping-pong, masă de biliard și o sală de… fitness! În plus, prin implicarea președintelui asociației, fost profesor de limba română și rusă, Ion Vințeler, acum pensionarii pot beneficia, pe durata întâlnirilor cu vreme bună, de un pitoresc foișor din lemn, cu mese și bănci sculptate. Deoarece proiectele derulate de asociație includ și cooptarea nepoților în activitățile vârstnicilor, pentru ca experiența de viață a bunicilor să fie împărtășită și urmașilor, în incinta parcului au fost amplasate și două leagăne, și bănci pentru odihnă și relaxare.
Iar la loc de cinste, la intrarea în Clubul Pensionarilor din Ocna Mureș stau panourile cu numele celor care și-au adus contribuția, prin bani, muncă sau sponsorizări, la edificarea acestui loc în care o mare parte din localnicii din Ocna Mureș își regăsesc motivația existențială zilnică. ”Organizăm aici petreceri aniversare, revelioane, orice motiv este bun să ne întâlnim, să ne bucurăm împreună de zilele pe care le mai avem. Găzduim lansări de carte – eu însumi am scris și am lansat două cărți – evenimente culturale, orice manifestare care menține intelectul și psihicul vivace. Iar atunci când reușim să împărtășim din experiența noastră de viață și copiilor, satisfacția este dublă”, ne-a povestit Ion Vințeler. Președintele Asociației de Pensionari „Uioreana” Ocna Mureș a precizat că pe viitor intenționează amplificarea activității asociației, prin implicarea cât mai multor persoane vârstnice din localitate.

Acest articol a fost citit de 76 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.