ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria orașului Ocna Mureș intenționeză să investească aproape 2 milioane de lei pentru reamenajarea și modernizarea a 3 parcuri

Primăria orașului Ocna Mureș intenționeză să investească aproape 2 milioane de lei pentru reamenajarea și modernizarea a 3 parcuri

Publicat în 10.02.2019 la ora 10:00

Administrația ocnamureșeană își propune să schimbe radical fața orașului în acest an. În acest sens Primăria Ocna Mureș alocă 1.961.185 de lei TVA inclus (adică aproximativ 400.000 de euro) în cadrul unui proiect prin care se vor amenaja 3 parcuri din intravilanul orașului Ocna Mureș.

Este vorba despre Parcul central din zona străzii 9 Mai, Parcul din zona străzii George Coșbuc și Parcul din zona străzii Mălinului. Parcul Central are o suprafață totală de 2.500 metri pătrați și pentru reamenajarea acestuia s-a alocat suma cea mai mare – 1.041.941 de lei.

Vor fi montate plăci de granit, piatră cubică, borduri, stâlpi de iluminat, spații de șezut din beton și o fântână arteziană. Totodată va fi refăcut și spațiul verde și vor fi plantași arbuști.

Pentru refacerea Parcului din zona străzii George Coșbuc s-au alocat 421.870 de lei. Suprafața totală ce urmează să fie modernizată este de 1.426 mp. Aici va fi montat pavaj de beton, pavaj din cauciuc, borduri, o fântână arteziană. Parcul va fi dotat cu coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, tobogane, o groapă de nisip. Vor fi plantați arbori decorativi.

Parcul din zona străzii Mălinului, în suprafață de 1565 mp va beneficia de amenajări și dotări similare.  Suma alocată pentru acest parc este de 497.373 de lei. Licitația a fost lansată pe SEAP și cel mai probabil la sfârșitul lunii februarie vor fi anunțați câștigătorii iar la începutul primăverii vor demara lucrările propriu-zise.

În paralel, la Ocna Mureș se desfășoară ample lucrări de reconstrucție a Băilor Sărate în cadrul unei investiți de aproape șase milioane de euro, investiție ce își propune să repună orașul pe harta stațiunilor balneoclimaterice din România. Aici va fi amenajată o bază de tratament și agrement, cu centre de sănătate, recuperare și bazine cu apă dulce și sărată.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 1002 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.