ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria Ocna Mureș investește în reparația canalului de gardă de pe străzile Vadului, Abatorului, Simion Bărnuţiu și Stăvilarului

Primăria Ocna Mureș investește în reparația canalului de gardă de pe străzile Vadului, Abatorului, Simion Bărnuţiu și Stăvilarului

Publicat în 16.10.2019 la ora 10:00

Consilierii locali din Ocna Mureș au aprobat proiectul tehnic pentru investiţia de interes public ”Lucrări de reparaţie canal gardă de pe străzile Vadului, Abatorului, Simion Bărnuţiu, Stăvilarului din oraşul Ocna Mureş”, întocmit de S.C. MURO INSTAL S.R.L.

S-a propus realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale pe străzile în cauză şi conducerea acestora la un canal de gardă existent. Conductele din cadrul reţelei de canalizare vor fi montate îngropat sub adâncimea de îngheţ.

Reţeaua de canalizare pluvială va funcţiona gravitaţional și va fi pozată în afara carosabilului pe strada Vadului, care este asfaltată. La intersecţia străzilor Vadului cu Simion Bărnuțiu există o subtraversare existentă care va fi curățită pentru a deveni funcțională. De aici reţeaua va urma partea dreaptă pe strada Simion Bărnuțiu, în sensul de mers către strada Unirii. Deoarece lucrările vor afecta anumite accese în curţi, au fost prinse lucrări pentru aducerea acestora la starea iniţială.Toată cantitatea de pământ rezultată din săpături va fi transportată în afara localităţii într-un loc indicat de Primăria Ocna Mureş, umpluturile fiind realizate cu nisip și balast pe toată lungimea reţelei

Potrivit lui Silviu Vințeler, pentru aceste lucrări administrația publică are rezervată suma de 319.327 lei, sumă ce va fi cheltuită pentru proiectarea și repararea canalelor de gardă de pe străzile Vadului, Abatorului, Simion Bărnuțiu și Stăvilarului.

O altă parte din canalul de gardă ce va proteja oraşul Ocna Mureş de repetarea unui dezastru similar celui din 2010, care a condus la prăbuşirea unui întreg supermarket în adâncul unei gropi de sare, este gata. Canalul de gardă, pe un traseu de 1,5 kilometri, a fost amenajat tot pe cheltuiala administraţiei locale, respectiv pe banii ocnamureşenilor.

Proiectarea şi construcţia canalului de gardă s-a cifrat la aproape 5 milioane de lei. Cele trei canale de drenare (gardă) ale oraşului au fost reconstruite şi completate, iar canalele pluviale principale ale oraşului au fost şi ele refăcute sau sunt încă în renovare. Unul din canalele de gardă începe de pe Dealul Banţa (de la baraj), se continuă pe lângă cimitirul oraşului apoi pe strada Ştefan cel Mare şi ajunge în cartierul de romi, de unde se varsă în râul Mureş. Alt canal de gardă, mai scurt, porneşte de sub dealul Banţa, de pe strada Ştefan Augustin şi se uneşte lângă cimitir cu canalul de gardă care coboară de la baraj.

Acest articol a fost citit de 231 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.