ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria Ocna Mureş încearcă să-şi recupereze proprietăţile de la SC Prego SA în instanţă!

Primăria Ocna Mureş încearcă să-şi recupereze proprietăţile de la SC Prego SA în instanţă!

Publicat în 30.08.2013 la ora 11:00

primaria oc muresPână la recuperarea bunurilor, taxele de folosire a acestor bunuri vor fi direcţionate către serviciul local de colectare a bugetului local

Primăria Ocna Mureş este decisă să-şi recupereze în instanţă propriile bunuri imobile, pe care le-a dat spre administrare societăţii PREGO din localitate. Încă din februarie 2013 s-a constituit, la nivelul primăriei,  o comisie de preluare a bunurilor proprietate publică sau privată a oraşului Ocna Mureş. Prin hotărâre de consiliu local se încearcă împuternicirea primarului Silviu Vinţeler ca reprezentant al Consiliului Local Ocna Mureş în procesele intentate SC Prego SA.  În motivarea proiectului de hotărâre se arată că Prego “refuză nejustificat să procedeze la predarea bunurilor” iar taxele ce urmează să fie percepute în cadrul activităţii de administrare a cimitirului orăşenesc Ocna Mureş nu pot fi încasate de Prego. Primăria Ocna Mureş este decisă să folosească toate căile legale de atac în faţa instanţelor judecătoreşti, mergând până la evacuarea societăţii din spaţiile pe care le ocupă în prezent. În februarie, Consiliul Local Ocna Mureş a luat act de încetarea contractului de concesiune încheiat în 2002 cu Prego SA, aflată în insolvenţă. Potrivit Contractului de concesiune nr. 12466/12.12.2002, încheiat între Consiliul Local Ocna Mureş şi Prego SA, societatea a exploatat bunuri proprietate publică, mijloace fixe în valoare de 1.959.122.426 de lei, în vederea desfăşurării obiectului de activitate: distribuţie apă potabilă, canalizare, gunoi menajer, cimitir. Firma avea în responsabilitate menţinerea în stare de funcţionare a bunurilor, reparaţii curente, capitale, modernizări, dotări pe o perioadă de 10 ani. Societatea comercială Prego SA, la care Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş este acţionar unic, a intrat în procedură de insolvenţă din 24.07.2012, prin hotărâre a Tribunalului Alba, cu lichidator „Lichidare Patrimoniu IPURL” Alba Iulia. AVAS, DGFP Alba, E.On Energie, Agenţia de Furnizare a Energiei Electrice Alba şi Primăria Ocna Mureş s-au constituit drept creditori. Primăria a solicitat înscrierea cu creanţe în valoare de 1.334.649 de lei (impozite), însă administratorul judiciar, Societatea Profesională „Lichidare Patrimoniu IPURL” Alba Iulia a acceptat înscrierea sumei de  doar 20.483 de lei.
În aceste condiţii, consilierii vor dezbate şi vor decide dacă taxele şi tarifele pentru administrarea cimitirului (care a fost în administrarea Prego) pot fi încasate direct în contul oraşului, de către Serviciul de venituri ale bugetului local, impozite şi taxe locale din cadrul aparatului de specialitate al primarului. În plus, administraţia locală Ocna Mureş intenţionează să încaseze direct prin acest Serviciu şi chiriile pentru cele aproape 100 de locuinţe (proprietatea primăriei dar care au fost administrate tot de Prego).

Acest articol a fost citit de 426 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.