ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria Ocna Mureș este decisă să-l penalizeze pe (ne)executantul lucrărilor de modernizare a parcului orașului

Primăria Ocna Mureș este decisă să-l penalizeze pe (ne)executantul lucrărilor de modernizare a parcului orașului

Publicat în 01.09.2015 la ora 10:00

Silviu-Vinteler-nov-2014Primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a declarat pentru ziarul Unirea că modernizarea parcului din Ocna Mureș a intrat într-un impas după ce firma care a câștigat licitația lucrărilor, la prețul cel mai mic, nu numai că nu s-a încadrat în termenul limită de finalizare a lucrărilor contractate, dar acestea abia au fost demarate.

”Lucrările trebuie executate de SC Ceziana Star SRL Baia de Arieș. Ar fi avut termen de finalizare a lucrărilor data de 20 august 2015. De la această dată nu vom mai aproba nicio prelungire, vom lăsa să curgă penalitățile, conform contractului. Pe acest executant nu-l recomand niciunei primării, și credeți-mă, am proprietatea cuvintelor!”.
Ceziana Star SRL a mai lucrat în Ocna Mureș și la modernizarea pieței agroalimentare, după ce a câștigat licitația oferind cel mai mic preț de execuție. Și aici, s-a aprobat prelungirea până în data de 10.07.2015 a termenului contractului de execuţie, încheiat în 8 aprilie 2014. ”Și aici a durat mai mult lucrarea, deși trebuia doar asfaltată piața și amenajate rigole”, explică primarul Vințeler.
Administrația locală Ocna Mureș a atribuit, prin procedură de achiziție directă, un contract cu o valoare estimată de 325.110 lei, respectiv 73.083 de euro (fără TVA), pentru  proiectul „Lucrări de modernizare a Parcului oraşului Ocna Mureş – lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi”. Prețul cel mai scăzut a fost oferit de Ceziana Star SRL care a devenit executantul proiectului. Urmau să fie făcute  lucrări de gazonare, plantare de gard viu, sădire de arbori și arbuşti, asfaltare și bordurare a aleilor existente, dotări cu mobilier urban, realizarea unei pergole, reamenajarea zonei de fitness, împrejmuirea parcului, bordurarea şi asfaltarea aleilor pietonale, reabilitarea spaţiilor de joacă pentru copii şi amplasarea de noi dotări, realizarea de grupuri sanitare, scurgerea apelor pluviale. ”Dintre toate acestea au reușit să toarne o parte din gardul împrejmuitor, din beton, și cam atât. Nu-mi dau seama de unde atât dezinteres deoarece noi facem recepții parțiale și plătim etapizat lucrările, să nu existe problema banilor. Nici așa nu s-au făcut lucrările, nici măcar jumătate”, explică primarul Vințeler.
Singurul obiectiv restaurat în acel parc este monumentul aflat la intrare, ridicat în memoria ostaşilor sovietici căzuţi în al Doilea Război Mondial la Ocna Mureş. Lucrările de restaurare au fost făcute pe banii rușilor, finanțarea provenind direct de la Ambasada Rusiei în România în urma unui proiect naţional. Au fost reabilitate placa memorială, steaua roșie aflată în vârful monumentului, simbolul secera şi ciocanul.

Acest articol a fost citit de 2088 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.