ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria Ocna Mureș alocă 200.000 de euro pentru repararea străzilor

Primăria Ocna Mureș alocă 200.000 de euro pentru repararea străzilor

Publicat în 05.01.2013 la ora 21:23

Primăria Ocna Mureș va plăti în următoarea perioadă aproape un milion de lei, adică aproximativ 200.000 de euro, pentru reabilitarea mai multor străzi din oraș. Patru contracte au fost atribuite recent în urma lansării unor licitații.

O parte din acești bani, respectiv 96.077 de lei vor fi plătiți pentru ”repararea strazilor și trotuarelor degradate din orașul Ocna Mureș, prin aplicarea de plombe asfaltice sau, daca este cazul, prin așternere de covor asfaltic”. Licitația a fost câștigată de o firmă din Turda care trebuie să finalizeze lucrările în 30 de zile de la data semnării contractului.

Lucrările de modernizare a străzilor Mălinului, Vasile Lucaci, Ion Creangă și Colonia Monchim vor fi executate de o firmă din Cluj care a câștigat licitația oferind un preț cu aproximativ 4,5% mai mic (234.531 de lei) decât valoarea estimată a contractului. Pentru acești bani firma va trebui să asigure așternerea straturilor de piatră spartă, binder de criblură, strat de uzură din betona sfaltic, ridicarea la nivel a capacelor de vizitare și a gurilor de aerisire.

Aceleași lucrări vor fi executate și prin celelalte două contracte, în valoare de 352.473 de lei și respectiv 274.109 lei, care au fost câștigate de Societatea de Drumuri și Poduri Locale Alba și prevăd modernizarea străzilor Ștefan cel Mare (cu o lungime de 970 m), în primul caz și străzilor Cuza Vodă, Ec. Varga și M. Kogălniceanu (lungime totală 993 m), în cel de-al doilea caz.

Potrivit reprezentantului administrației locale persoanele ce locuiesc pe aceste străzi și nu sunt racordate la reţelele de apă, canal şi gaze naturale au fost avertizate că trebuie să obţină autorizaţie de branşare şi să execute aceste lucrări deoarece după modernizarea străzilor, timp de 5 ani nu se mai eliberează autorizaţii de branşare.

Acest articol a fost citit de 394 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.