ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Primăria Ocna Mureș a alocat aproximativ 12 milioane de lei pentru infrastructura localității Ciunga

Primăria Ocna Mureș a alocat aproximativ 12 milioane de lei pentru infrastructura localității Ciunga

Publicat în 10.04.2019 la ora 10:00

Ciunga este prima localitate aparținătoare orașului Ocna Mureș a intrat în atenția administrației locale pentru modernizarea infrastructurii.

După sistemul „dacă vrei poți” administrația locală a orașului Ocna Mureș vrea să demonstreze că nu stă la mila guvernului sau a altor organe sau organisme de finanțare și poate să-și modernizeze singurălocalitatea.

Potrivit primarului Silviu Vințeler, în ultimii șase ani toată infrastructura orașului Ocna Mureș a fost modernizată iar în aceste zile au fost demarate lucrările pentru ca și localitățile aparținătoare să ajungă la standardele cerute de actualele normative europene.

„Am reușit să finalizăm modernizarea orașului. Au fost extinse reţelele de apă potabilă și de canalizare pe toate străzile după care s-a turnat covor asfaltic și au fost amenajate rigolele. La această oră am început să turnăm asfalt în Ciunga, localitatea aparținătoare orașului nostru, localitate în care am reușit să schimbăm și să modernizăm o parte importantă din rețelele de apă și canal” ne-a declarat primarul Silviu Vințeler.

Potrivit acestuia în localitatea Ciunga va fi turnat covor asfaltic pe cele 9 străzi adică pe aproximativ 5 kilometri, iar contravaloarea lucrării va fi suportată din fonduri provenite de la bugetul local, fonduri strânse din taxele și impozitele pe care le plătește populația orașului. În plus de aceasta, potrivit primarului Silviu  Vințeler, tot din banii consiliului local, se vor amenaja ziduri de sprijin și podețe de acces spre proprietăți.

„Am alocat peste 12 milioane de lei, bani care vor fi suficienți pentru a asigura plata tuturor lucrărilor pe care le face constructorul. Pe lângă cei 5 kilometri de asfalt acești bani vor acoperi sumele necesare pentru construcția a trei poduri peste „Valea Ciungi”, dar și rigolele necesare evacuării apelor pluviale” ne-a mai declarat primarul Silviu Vințeler.

Primarul Silviu Vințeler ne-a informat că lucrările de modernizare a localității Ciunga vor lua sfârșit în primăvara anului viitor și că după finalizarea lor vor urma și celelalte localități componente ale orașului.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 719 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.