ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Primăria nu va plăti despăgubiri pentru prăbușirirea Supermarketului Plus din Ocna Mureș

Primăria nu va plăti despăgubiri pentru prăbușirirea Supermarketului Plus din Ocna Mureș

Publicat în 25.02.2015 la ora 16:10

surpare-magazin-plus-ocna-muresPentru administrația locală din Ocna Mureș s-a încheiat, în mod fericit, lungă perioadă de procese prin care i se cereau daune materiale în urma prăbușirii supermarketului Plus, ce a avut loc în iarna anului 2010.

Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv și irevocabil în procesul 27510/3/2013 care a avut ca obiect „excepţie nelegalitate act administrativ”, respectiv legalitatea autorizației de construcție a magazinului. Recursurile formulate de reclamanții LIDL IMOBILIARE ROMANIA MANAGEMENT SCS, LIDL DISCOUNT SRL și SOCIETATEA NAŢIONALĂ A SĂRII SALROM SA împotriva ORAŞUL OCNA MUREŞ – PRIN PRIMAR și PRIMĂRIA OCNA MUREŞ au fost respinse ca nefondate.

22 decembrie 2010 a fost pentru orașul Ocna Mureș o zi care ne-a reamintit că galeriile din vechea exploatare de sare reprezintă un pericol constant și de multe ori cu urmări din cele mai dramatice.

Prăbușirea magazinului PLUS a fost o catastrofă care din fericire nu a avut victime, dar distrugerile materiale au fost mari, afectând și o serie de clădiri din apropierea hipermarketului.

Evident, după prăbușire s-a început căutarea vinovaților. Fiecare dintre cei implicați intr-un fel sau altul în etapele de construire a magazinului s-au declarat nevinovați, în timp ce proprietarul magazinului, LIDL, a incercat prin orice mijloace să scoată vinovată Primăria Ocna Mureș și cerând daune enorme.

Au urmat 4 ani de procese în care mărul discordiei a fost eliberarea autorizației de construcție a hipermarketului, dacă trebuia sau nu eliberată, dacă a fost eliberată legal sau nu.

Astăzi, 24.02.2014, Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv și irevocabil în procesul 27510/3/2013 care a avut ca obiect „excepţie nelegalitate act administrativ”, respectiv legalitatea acelei autorizații de construcție mult discutate. Recursurile formulate de reclamanții LIDL IMOBILIARE ROMANIA MANAGEMENT SCS, LIDL DISCOUNT SRL și SOCIETATEA NAŢIONALĂ A SĂRII SALROM SA împotriva ORAŞUL OCNA MUREŞ – PRIN PRIMAR și PRIMĂRIA OCNA MUREŞ au fost respinse ca nefondate. IREVOCABIL.

Astăzi Primăria a ieșit din acest proces. Autorizația de construcție eliberată a fost și este perfect legală și în deplin acord cu legile României. Pentru Administrația Locală a orașului Ocna Mureș dosarul este închis”, se arată într-un comunicat de presă.

Reamintim că în data de 22 decembrie, la ora 5.30, în apropiere de centrul orașului Ocna Mureș s-a produs un con de surpare plin cu apă în câmpul de sonde al SC Salina, la o distanţă de 10 m de magazinul Plus. Craterul format, care iniţial a avut un diametru de aproximativ 7 – 8 m, s-a mărit treptat, producând importante pagube materiale, de ordinul milioanelor de euro. Surparea de teren a provocat prăbuşirea supermarketului Plus şi a unor anexe gospodăreşti iar suprafața afectată a ajuns la aproximativ 2.000 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, dar au fost evacuate 18 persoane şi bunurile materiale din clădirile ameninţate.

foto: facebook.com

Acest articol a fost citit de 478 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.