ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Primăria din Noșlac dorește sa concesioneze tinerilor câte un hectar de teren ca să-și înființeze ferme

Primăria din Noșlac dorește sa concesioneze tinerilor câte un hectar de teren ca să-și înființeze ferme

Publicat în 22.11.2014 la ora 11:00

camera-agricola-noslacDumitru Pop, primarul comunei Noșlac, vrea să creeze facilități pentru atragerea fondurilor europene în agricultură şi revitalizarea zonei rurale. În acest sens, el dorește să concesioneze până la 1 hectar de teren tinerilor care dovedesc că pot să  înfiinţeze şi să susţină o fermă viabilă.

Afirmația a fost făcută de directoarea Camerei Agricole Județene Alba, Mirela Nemeș, după ce instituția a organizat recent, la Stâna de Mureș, o întâlnire cu crescătorii de animale din zonă, la care a mai participat și viceprimarul din Noșlac, Arpad Szilagyi, el însuși fermier. Din discuții a rezultat că fermierii vor ca subvenția pentru animale să fie acordată doar celor care cresc constant animale și în funcție de efectivul real al exploataţiei existent în fiecare an, nu după un an de referință, cum se întâmplă în prezent. Ea le-a spus fermierilor despre cursurile de formare profesională și a amintit paşii ce trebuie urmaţi pentru atestarea unui produs tradiţional. Totodată, a prezentat măsurile pentru instalarea tinerilor fermieri, dezvoltarea fermelor de familie și modernizarea exploataţiilor agricole. Participanții au vizitat ferma de vaci cu lapte a viceprimarului și o fermă de porci cu 60 de capete a tânărului fermier Adrian Mircea Ilea, care crește porci din rase mixte.

Acest articol a fost citit de 231 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.