ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Podul de cale ferată de la Ocna Mureș va deveni pod rutier

Podul de cale ferată de la Ocna Mureș va deveni pod rutier

Publicat în 12.06.2013 la ora 12:11

Ocna Mureș o să fie legat de malul drept al râului Mureș, prin intermediul a două poduri rutiere. Administrația locală anunță că vechiul pod de cale ferată ce permitea accesul garniturilor de tren în uzina de produse cloarosodice din Ocna Mureș va deveni circulabil pentru autoutilitare și autospeciale.

primaria oc muresPotrivit edililor, acest pod va avea o dublă utilitate: rutier și de cale ferată și va prelua traficul greu.

„Am promis că voi readuce în circuitul auto vechiul pod de peste Mureș și mă țin de cuvânt. Am făcut toate demersurile pentru a-l primi prin transfer de la Regionala CFR Brașov în gestiunea căruia se află actualmente podul ce face legătura între cele două maluri. Avem acceptul lor și acum urmează să facem un proiect de readaptare pentru traficul riutier. Suntem pregătiți să-l readucem la starea de acum 30 de ani, adică să-i facem  reparația capitală pentru a-i reda calitatea de pod rutier”, ne-a declarat primarul orașului Ocna Mureș.

Vințeler ne-a mai informat că în comformitate cu cele stabilite cu Regionala CFR Brașov, administrația publică locală va fi cea care va trebui să se ocupe de semaforizarea podului și să găsească soluția tehnică de a se păstra calea ferată.

Podul cu pricina a mai fost folosit pentru traficul auto până în anul 1984, moment în care , în aval de el, a fost construit un altul ce a fluidizat circulația rutieră, permițând ca aceasta să se desfășoare fără a fi influențată de mersul trenurilor de marfă și călători car, în acea vreme creau adevărate ambuteiaje.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 388 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.