ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Peste 4.000 de oameni au cântat la unison cu Paul Ciuci și trupa „Compact” la Zilele Orașului Ocna Mureș

Peste 4.000 de oameni au cântat la unison cu Paul Ciuci și trupa „Compact” la Zilele Orașului Ocna Mureș

Publicat în 24.08.2015 la ora 13:51

zilele-orasului-ocna-mures-2015În 22 şi 23 august, mii de ocnamureșeni au fost prezenţi în centrul oraşului, acolo unde au s-au desfăşurat “Zilele Orașului Ocna Mureș”.

Peste patru mii de ocnamureșeni au luat cu asalt teatrul desfășurării celei de-a noua ediții ale sărbătorii lor. Distracția, muzica, voia bună și soarele, ivit ca la comandă doar pentru ei după aproape două săptămâni de ploi și frig, au făcut ca evenimentele organizate pentru a marca zilele orașului lor să fie un succes.

Fiec că au mers la plimbare, fie că au fost să vadă spectacolele pregătite de administrație sau au fost doar să se cinstească cu un mic și o bere, toți s-au bucurat de puțină distracție și voie bună în week-andul care tocmai a trecut.

„Ce să facem și noi? Am ieșit cu copii să ne mai plimbăm, să ne bucurăm de spectacole și de căldura soarelui. Cei mici au și ei la dispoziție niște jocuri și tot așa”, ne-a declarat Amalia P.

„E frumos. A venit, în sfârșit, vremea bună. Ne-am delectat cu muzica populară, dar nici cea ușoară nu a fost mai prejos, mai ales că a cântat „Compact”, trupa pe care am ascultat-o de mic împreună cu tata”, ne-a spus tânărul Vasile S.

Și edilii s-au arătat mulțumiți de modul în care au decurs evenimentele și manifestările dedicate orașului, mai ales că sfârșitul de săptămână a adus un pic de căldură și soarele, care a fost ascuns aproape două săptămâni.

„Ne bucurăm de faptul că vremea a ținut cu noi. Era mai greu dacă ploua. Suntem mulțumiți că oamenii au putut veni să se distreze, să se recreeze, să se simtă bine. Meritau acest lucru. Au avut parte de spectacole în care au evoluat atât artiști locali cât și nume consacrate ale muzicii populare și ușoare românești. Jandarmeria a estimat că în centrul orașului s-au strâns peste 3.000 de oameni și totul a decurs bine, fără incidente”, ne-a declarat domnul Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Această ediție a sărbătorii „Zilele orașului Ocna Mureș” a început sâmbătă, 22 august, când, după deschiderea oficială, la care au participat domnii Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, vicepreședinții Alin Cucui și Florin Roman și deputatul Ioan Dârzu, a urmat un variat spectacol în care cei prezenți în fața scenei au putut să urmărescă dansuri moderne și populare, evoluția unor artiști interpreți ai cântecului popular, elevii din formațiile muzicale de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, după care au urmat vedetele. Sâmbătă au urcat pe scenă: „RimeZic”, „Akcent”, Andreea Bănică, trupa „Good Day” și „Mi-Ha”

Prima parte a celei de a doua zile, cea de duminică, 23 august, a fost dedicată folclorului autentic. Au evoluat ansamblurile: „Mărginenii” din Căpâlna-Săsciori, „Paiuei Someșene-Maramureș”, „Ampelum” din Zlatna, ansamblul maghiar din Mihai Vteazu și cel de joc din Ceanu Mare jud. Cluj, ansamblul „Tradiții Uiorene”din Ocna Mureș și „Ceata Junilor Sibiu”, în recital evoluând interpreta Ionela Moruțan.

A urmat un super show de muzică tânără în care după evoluția trupei Maxim, pe scenă a urcat cea mai îndrăgită și cea mai „bătrână” trupă de muzică tânără, „Compact”, trupă care a elecrizat publicul ce a cântat la unison cu solistul Paul Ciuci toate piesele.

În încheiere, administrația locală le-a oferit ocnamureșenilor o surpriză. Nu a mai organizat niciun foc de artificii, așa cum se obișnuiește în asemenea ocazii, ci un minumat specatcol de lumină și sunet, spectacol în care laserul a jucat rolul primordial surprinzând miile de oameni prezenți la manifestare.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 299 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.