ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Peste 2 kilometri de străzi complet modernizate, plus 6 kilometri de piste pentru biciclete amenajate din bani europeni la Ocna Mureș

Peste 2 kilometri de străzi complet modernizate, plus 6 kilometri de piste pentru biciclete amenajate din bani europeni la Ocna Mureș

Publicat în 20.10.2019 la ora 17:10

Administrația locală din Ocna Mureș a atribuit luni un contract în valoare de 4.507.580 de lei fără TVA privind reabilitarea și modernizarea completă a peste 2 km de străzi din oraș, precum și amenajarea a 6 km de piste de biciclete. De lucrări se va ocupa S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, societate declarată câștigătoare în urma licitației desfășurate pe SEAP.

Prin realizarea acestui proiect se dorește modernizarea străzilor, precum și realizarea de piste de biciclete, trotuare pietonale, accese la proprietăți și dispozitive de captare și evacuare a apelor de suprafață. În prezent traficul pietonal se realizează pe trotuarele existente degradate sau pe partea carosabilă, iar circulația bicicletelor se realizează preponderent pe partea carosabiă a drumurilor fără o semnalizare corespunzătoare.

Circulația bicicliștilor se desfășoară pe marginea părții carosabile, pe acostamente, pe trotuarele existente. Aceste zone nu sunt amenajate corespunzător pentru a asigura condiții de siguranță și confort celor ce folosesc ca mijloc de transport bicicletele.

Sistemul de captare și evacuare a apelor de suprafață este deficitar pe întreaga lungime a străzilor ce necesită modernizare în sensul că pe unele zone șanțurile lipsesc, iar acolo unde există nu sunt întreținute corespunzător pentru a fi eficiente, ele fiind înfundate și deteriorate. Proiectul este structurat pe 2 componente: străzi care se vor reabilita complet și străzi pe care se vor realiza doar piste pentru bicicliști.

Prin modernizarea străzilor se vor amenaja/moderniza/extinde următoarele elemente: sistem rutier în partea carosabilă și acostamente; dispozitive de scurgere a apelor (șanțuri, rigole și podețe); accese la proprietăți; trotuare; lucrări conexe pentru siguranța rutieră. Prin amenajarea rețelei de piste de biciclete se vor realiza următoarele elemente: sistem rutier, inclusiv încadrarea acestuia cu borduri prefabricate; dispozitive de scurgere a apelor; sisteme de consolidare (ziduri de sprijin); pasaje/pasarele pentru asigurarea continuității peste obstacolele întâlnite; marcaje și indicatoare rutiere.

Străzile care se vor moderniza complet (carosabil, pistă pentru biciclete, trotuar, sistem capatare/evacuare ape) sunt: Bogdan Petriceicu Hașdeu (Tronson 2) – 126 m, Nicolae Bălcescu – 145 m, Tineretului – 148 m, Crizantemei – 148 m, Narciselor – 148 m, Liliacului – 144 m, Dâmbului – 248 m, Stăvilar – 165 m, Abatorului (Tronson 2) – 114 m, Simion Bărnuțiu – 200 m, Unirii – 740 m. Lungimea totală a străzilor ce vor fi complet reabilitate și modernizate însumează 2,3 km. Străzile pe care se vor realiza doar piste de biciclete sunt: Andrei Mureșanu – 1500 m, Avram Iancu – 245 m, Ștefan cel Mare – 960 m, Ștefan cel Mare (Tronson 2) – 55 m, Mihai Viteazu – 120 m, Cuza Vodă – 170 m, Mălinului – 483 m, George Barițiu – 65 m, în total 3,6 km. Investițiile se realizează în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Acest articol a fost citit de 173 ori

Un Comentariu la Peste 2 kilometri de străzi complet modernizate, plus 6 kilometri de piste pentru biciclete amenajate din bani europeni la Ocna Mureș

  1. Lukacs claudiu Răspunde

    21.10.2019 la 18:08

    Domnu primar pe strada liliacul prima data asigurativa daca sunt toate utilitățile pana in capătul străzii…adică canalizare si apa este dar nu este gaz…eu de exemplu vreau sami bag gazul si voi daca asfaltati eu trebuie sa sparg asfaltul ca sa pot sa imi trag gazul….deși asta nu poate fi posibil….va rog,multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.