ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Peste 11,6 milioane de lei, prin PNDL II, pentru asfaltarea a 5 străzi din Ocna Mureş

Peste 11,6 milioane de lei, prin PNDL II, pentru asfaltarea a 5 străzi din Ocna Mureş

Publicat în 05.08.2017 la ora 10:30

Primăria Ocna Mureș va primi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017 – 2020, etapa a II-a, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, suma de 11.594.342,00 de lei pentru modernizarea a 5 străzi din localitate. Este vorba despre investiții în modernizarea străzilor Memorandumului, Ștefan Octavian Iosif, Mihai Viteazul, Vadului și Râului.

Consilierii locali din Ocna Mureş au aprobat anterior, în şedinţă ordinară, achiziţia publică, caietul de sarcini pentru executarea lucrării şi serviciile de dirigenţie de şantier pentru modernizarea străzilor Memorandumului, Mihai Viteazu, Şt. Octavian Iosif, Vadului şi Râului din Ocna Mureş, servicii de supraveghere a lucrărilor prin procedura simplificată, criteriul de atribuire fiind “preţul cel mai scăzut”. Valoarea estimată (fără T.V.A.) a lucrării a fost estimată la 10.592.410 lei.

În ceea ce privește atragerea de fonduri din afara bugetului local pentru lucrări de infrastructură, în 2016 au mai fost semnate la Ministerul Dezvoltării contractele pentru reabilitarea unor unități școlare din oraș: Școala Primară Uioara de Sus, Grădinița cu Program Normal Cisteiu de Mureș și Școala primară Cisteiu de Mureș. Prin PNDL I, suma totală alocată de la Guvern a fost de aproximativ 2,5 milioane de lei.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 290 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.