ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » Pentru menţinerea ordinii din comună poliţiştii din Unirea au fost dotaţi cu o Dacia Duster, pe fonduri europene

Pentru menţinerea ordinii din comună poliţiştii din Unirea au fost dotaţi cu o Dacia Duster, pe fonduri europene

Publicat în 01.08.2013 la ora 8:18

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Ordine Publică, implementează la nivel naţional, în parteneriat cu Universitatea din Geneva şi Academia de Poliţie din Savatan, proiectul „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi sau alte comunităţi dezavantajate din punct de vedere socio – economic”.

duster-politieProiectul se implementează în 97 de comune din toată ţara şi are ca scop extinderea conceptului de poliţie de proximitate în mediul rural. În judeţul Alba, beneficiara acestui proiect este comuna Unirea, al cărei post de poliţie a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster cu ajutorul căruia poliţiştii vor fi în măsură să răspundă mai operativ solicitărilor comunităţii.
Tot în cadrul proiectului, joi, 25 iulie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat, la sediul Primăriei comunei Unirea, o întâlnire la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, primarul din Unirea – Gheorghe Alba, viceprimarul Andrei Vincze, asistenţi sociali din cadrul acestei instituţii, medicii de familie din comună, preotul din localitate, cadre de conducere ale unităţilor de învăţământ din comună, reprezentanţi ai comunităţii de rromi precum şi poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş şi ai Postului de Poliţie Unirea.
Scopul întâlnirii a fost acela de a stimula cooperarea dintre poliţie şi instituţiile publice judeţene şi locale pentru abordarea problemelor de siguranţă şi securitate civică la nivelul comunei.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi-a propus să organizeze lunar întâlniri la care să participe alături de reprezentanţii autorităţilor publice şi membri ai comunităţii de rromi.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 341 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.