ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Parcul vechi al oraşului Ocna Mureş va fi restaurat

Parcul vechi al oraşului Ocna Mureş va fi restaurat

Publicat în 05.07.2014 la ora 10:30

ocnaDocumentaţia tehnică pentru lucrările de amenajare a parcului din Ocna Mureş, de pe strada Mihai Eminescu nr. 27 a fost aprobată deja de consilierii locali, în ultima lor şedinţă. Valoarea aproximativă a lucrărilor se ridică la circa 325.110 lei, fără TVA.

În nota justificativă a documentaţiei, arhitectul oraşului Ocna Mureş, ing. Nicolaie Sanislav, precizează că “în momentul de faţă parcul oraşului este într-o stare jalnică, nu mai sunt bănci, aleile betonate s-au fisurat, parcul nu este împrejmuit şi intră animale la păscut (în special cai), amenajările de joacă pentru copii au fost distruse, nu sunt grupuri sociale, nu sunt scurgeri pentru apele pluviale”. Lucrările de reabilitare presupun îngrădirea parcului, asfaltarea aleilor pietonale, repararea şi dotarea spaţiilor de joacă pentru copii, dotarea cu grupuri sanitare, se vor instala bănci, se va realiza o zonă publică cu acces gratuit la internet.
În acest parc au fost amplasate şi aparatele de fitness în aer liber, cu care oraşul a fost dotat acum câţiva ani.
Tot aici, la intrarea în parc, se află şi Monumentul Ostaşilor Sovietici căzuţi în Al Doilea Război Mondial la Ocna Mureş. În 2013 au fost făcute lucrări de restaurare, iar banii provin direct de la Ambasada Rusiei în România în urma unui proiect naţional prin care mai multe monumente din România, închinate soldaţilor sovietici, au fost restaurate. Monumentul din Ocna Mureş a fost sistematic distrus după Revoluţia din 1989. Au fost distruse rând pe rând placa comemorativă, steaua roşie aflată în vârful monumentului, simbolul secera şi ciocanul precum şi alte elemente decorative şi chiar plăci din piatră sau beton.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 532 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.