ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Orașul Ocna Mureș a fost gazda concursului „Mureş pe marginea ta” pentru tineri interpreţi, în cadrul celui mai vechi festival de folclor din Transilvania

Orașul Ocna Mureș a fost gazda concursului „Mureş pe marginea ta” pentru tineri interpreţi, în cadrul celui mai vechi festival de folclor din Transilvania

Publicat în 31.10.2016 la ora 13:39

concurs-muzica-populara-ocna-mures-oct-2016Tineri interpreţi din întreaga ţară au participat şi în acest an, la Ocna Mureş, la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta”. Evenimentul a avut loc, duminică, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş, iar regalul de muzică bună a fost întregit de recitaluri susţinute de nume mari ale cântecului popular.

Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, s-a desfăşurat în 30 octombrie la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Festivalul, ajuns la cea de-a XXIX-a ediţie, a atras şi în acest an un număr mare de participanţi, în concurs fiind înscrişi zeci de tineri interpreţi din întreaga ţară. În final juriul festivalului a selectat 16 concurenţii care au intrat în concurs şi au evolua pe scenă în faţa spectatorilor. Tineri din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Târgu Mureş, Târnăveni, Borşa, Sighetul Marmaţiei, Sighişoara, Satu Mare sau Baia Mare şi-au măsurat talentul pentru a câştiga trofeul festivalului.

În final Silvia Timiş (Borşa – Maramureş) a câştigat trofeul festivalului, Bianca Şuşman (Alba Iulia) – premiul I, Michael Cetean (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca) – premiul II, Larisa Lup (Sighişoara – Mureş) – premiul III, iar Oana Venţel (Cluj-Napoca) – premiul special.

În programul festivalului au evoluat Ansamblul „Tradiţi Uiorene” din Ocna Mureş şi Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba, alături de interpreţii Virgil Moga, Nicolae Tuhuţ, Dorina Nariţa, Floricica Moga, Cătălin Haşa, Roxana Reche, Maria Filimon şi Ionuţ Fulea. Coregrafia festivalului a fost semnată de Flaviu Mârza şi Alexandra Oargă, iar conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Alexandru Pal.

Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta” a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş. Evenimentul este cel mai vechi festival de folclor din Transilvania.

FOTO: Vasile Sârb

Acest articol a fost citit de 45 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.