Rămâi conectat

Ocnamureșeni

Ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha, contribuție importantă la calificarea României la Campionatul European de volei

Publicat

în

Ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha (21 de ani) a făcut parte din lotul României care a reușit calificarea la Campionatul European de Volei masculin din anul 2023.

Jucătorul din Alba evoluează pe poziția de centru și în această vară s-a transferat de la SCM Craiova, ce care a treminat pe locul al treilea, la vicecampioana națională Dinamo București. Dupa ce în luna iulie a câștigat Silver League la Budapesta, ieri seara la Tirana, în Albania, echipa natională a României s-a impus în ultimul meci din Grupa G cu 3-0 în fața echipei gazde. Cu 5 victorii și o singură înfrângere – la limită, în Elveția, „tricolorii” s-au clasat pe primul loc în grupa și vor participa din nou la turneul final după patru ani, ultima prezență fiind bifată în 2019.

Transferat în această vară la Dinamo Bucuresti, ocnamureșeanul Florian Bartha a fost o piesă importantă în angrenajul echipei antrenate de Sergiu Stancu, contribuind decisiv la victoriile obtinute în aceste preliminarii. Florian va participa în premieră anul viitor la Campionatul European al seniorilor si sperăm să fie printre protagoniștii acestei întreceri. Felicitări Florian! Felicitări România!„, a transmis ocnamureșeanul Marius Stâncel, ce face parte din Comitetul Director al Federației Române de Volei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Ocnamureșeni

Un polițist originar din Ocna Mureș, prezent ieri la Mănăstirea Nicula, și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie

Publicat

în

Două femei surprinse de ploaia torențială de ieri, la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula, au fost ajutate de un polițist clujean, originar din Ocna Mureș, care le-a oferit jacheta pe post de umbrelă.

„Începuse codul roșu de furtuni și vijelii. Ploua torențial și la un moment dat unul dintre corturile care adăposteau enoriașii a fost luat de vânt. Mihai, colegul nostru, le-a pus la dispoziție autospeciala de poliție unor bunicuțe pentru a se adăposti. Au refuzat elegant spunând că sunt murdare cu noroi pe încălțăminte.

În cele din urmă, Mihai și-a scos geaca reflectorizantă și le-a așezat-o deasupra capului pentru a încerca să le protejeze de ploaia torențială. Ne înclinăm în fața lui Mihai Lazăr pentru gestul său!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ocnamureșeni

Diana Rad, o tânăra din Ocna Mureș i-a lăsat fără cuvinte pe jurații de la „Românii au talent”

Publicat

în

Diana Rad, o tânără de 17 ani din Ocna Mureș i-a lăsat fără cuvinte pe jurații de la „Românii au talent”, în această seară, cu vocea ei angelică, iar aceștia au răsplătit-o cu 4 de DA.

Diana are 17 ani și este originară din Ocna Mureș. Concurenta a mărturisit că face parte dintr-un cor al unei biserici neoprotestante. Cântă atât cu vocea, cât și la trompetă, iar tatăl său alege piesele pe care să le interpreteze la biserică. Diana a fost sfătuită de mama sa și de o verișoară să participe la „Românii au talent”, iar sugestia lor a fost perfectă, date fiind reacțiile celor patru jurați.

„Bravo, Diana! Cea mai frumoasă aventură pe care o poți trăi este cea pe care o visezi. Să nu amâni, să trăiești momentul, să îți împlinești visul. Du-te pe drumul ăsta. Se simte când omul cântă din suflet. Ți-ai pus sufletul pe tavă și ne-ai dăruit emoție. Foarte frumos a fost!”, a fost reacția Andrei.

„Ascultă-ți părinții, ascultă-l pe Domnul, dar du-te la Consservator la Cluj. Tu ai biserica în tine oriunde te vei duce. Dumnezeu a hotărât asta și a spus ‘fata mea, pe răspunderea mea, du-te singură, ești o biserică’. Du-te pe drumul ăsta, tot lucrarea Domnului o vei face”, i-a transmis Florin Călinescu.

sursă foto: romaniiautalent.protv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ocnamureșeni

Ioan Pintea, originar din Ocna Mureș, numit director general al CFR SA

Publicat

în

Șeful Regionalei CF Brașov, Ioan Pintea, originar din Ocna Mureș, este începând de azi dimineață noul director general al CFR SA, în locul lui Marius Chiper.

Ședința Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA în care a fost decisă numirea lui Ioan Pintea în funcția de director general a avut loc în această dimineață.

Ioan Pintea lucrează la Regionala CFR Brașov încă din iulie 1990, iar din octombrie 1998 (când a fost divizată fosta Societate Națională a Căilor Ferate Române) este director general al sucursalei.

Noul director general al CFR SA este absolvent al Institutului Politehnic Cluj-Napoca și are un doctorat în transporturi feroviare.

Ioan Pintea vine după un mandat de patru luni al lui Marius Chiper

Marius Chiper fusese numit director general al CFR SA pe 14 octombrie 2019, când membrii Consiliului de Administrație Al gestionarului de infrastructură au decis revocarea mandatului lui Constantin Axinia.

Născut în 1969, Marius Chiper a absolvit în 1994 Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Transporturi/secţia Material Rulant de Cale Ferată. El a mai fost director general al CFR SA din decembrie 2015 până în octombrie 2017, când și-a dat demisia în urma unor divergențe cu ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures