ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Ocna Mureş va avea stagiune de teatru

Ocna Mureş va avea stagiune de teatru

Publicat în 18.01.2014 la ora 11:00

casa-de-cultura-ocna-muresDupă o „linişte” de peste două decenii, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş vor răsuna din nou glasurile unor artişti consacraţi ai teatrului românesc. Începând din această lună, casa de cultură ocnamureşeană va avea stagiune permanentă a Teatrului Municipal din Turda.

Potrivit directorului Liana Stoica, piesa de teatru care va deschide noua stagiune este o comedie, o prelucrare după Oleg Bogaev şi se numeşte „Există Oameni?” şi este regizată de către Tudor Lucanu. Din distribuţie fac parte: Cătălin Herlo şi Petre Băcioiu, ambii actori la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Narcisa Pintea, Răzvan Corneci, Flavia Giurgiu, Renata Fabian, Ginuc Crişan şi Diana Nedescu, traducerea textului fiind făcută de Elvira Platon Rîmbu.
Subiectul acestei prime comedii puse în scena casei de cultură se referă la o situaţie-limită prin care trec mai multe cupluri de personaje în decursul unei nopţi, dialogurile având un umor savuros, care conduc publicul înspre o perspectivă detaşată asupra problematicii spectacolului. De remarcat este faptul că în ultima perioadă, mai ales în ultimii doi ani, Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş a devenit foarte activă, spre bucuria celor atraşi de actul cultural şi spre invidia altor asemenea astfel de instituţii din judeţ, care se pare că se află în „şomaj tehnic”. Putem aminti festivaluri cum ar fi: Festivalul interjudeţean „Balada florilor”, Festivalul internaţional de folclor „Mureş pe marginea ta”, Festivalul Naţional de poezie „Ion Sângereanu” şi multe altele.

Acest articol a fost citit de 640 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.