ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Ocna Mureş, oraşul scufundat de fiii săi

Ocna Mureş, oraşul scufundat de fiii săi

Publicat în 02.03.2016 la ora 11:00

spitalul orasenesc ocna muresDa, falşii fii au contribuit la distrugerea oraşului nostru. Cei care au contribuit la prăbuşirea oraşului încă mai au tupeul să ne privească în faţă.

Din vina lor am rămas fără combinat şi fără Salina, fără Băile Sărate, fără magazinul Plus şi multe altele. La toate aceste nenorociri se mai adaugă şi închiderea spitalului, o rană care doare la fel de tare ca şi închiderea combinatului. Închizându-se fabricile din oraş, peste 7000 de muncitori au rămas fără locuri de muncă. Închizându-se spitalul din oraşul nostru, peste 25.000 de oameni, în cazul unei spitalizări, trebuie să se deplaseze în Aiud, Alba Iulia, Cluj-Napoca sau Târgu Mureş, parcurgând distanţe între 25 şi 85 de kilometri, sau mai mult. Aţi visat aşa într-o noapte/ Să ne condamnaţi la moarte/ Deci voi ne-aţi închis spitalul/ Şi aşa începu calvarul/ Să vă caute amarul/ Fiindcă ne-aţi închis spitalul/ Şi când va da boala-n voi/Haideţi la spital la noi.
Noi, un grup de iniţiativă format din: prof. Horea Herţeg, prof. Daciana Jurj, ing. Ioan Husar, Lăcrămioara Dan, Andreea Sălăgean, Alexandra Popuţa, Nicolae Folea, Nicolae Barna, Savian Tiberius, Mihai Bogdan, Margareta Tovisi, Dorin Marc, Radu Stelian Todea, Ioan Bocan şi Viorel Giurgiu, împreună cu Sabina Bunea, Alin Baciu, Niculina Brici, Rodica Sanislav, Maria Tătar, Tibi Martin, Stela Mureşan, Maria Man, Anicuţa Haiduc, Mariana Năndrean, Brigita Botezan, Adriana Iclozan, Daniela Nilăşan, Ioan Molnar, Alexandra Cordoş şi Claudia Popa, am strâns 2.850 de semnături prin care am solicitat redeschiderea spitalului din Ocna Mureş. Memoriul a fos trimis domnului ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu. În memoriu am solicitat redeschiderea secţiilor de: pediatrie, ginecologie, interne şi chirurgie.

Să sperăm că domnul prefect, împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, va face tot posibilul ca locuitorii oraşului Ocna Mureş şi nu numai să poată beneficia, când va fi nevoie, de îngrijiri medicale în spitalul din Ocna Mureş.

Trebuie amintit fapul că spitalul din Ocna Mureş a fost dat în folosinţă în anul 1982 şi a fost închis în urmă cu mai bine de 5 ani. Cum este posibil ca o clădire, modernă, spaţioasă şi funcţională din toate punctele de vedere, să fie lăsată de izbelişte? Unde sunt parlamentarii din judeţul nostru? Ce au făcut concret pentru oraşul nostru? Doar în campania electorală îşi aduc aminte de cei din Ocna Mureş. Cetăţenii din oraşul nostru şi nu numai habar nu au cine sunt: Ioan Dîrzu (PSD), Călin Potor (PSD), Teodor Atanasiu (PNL), Alexandru Pereş (PNL), Clement Negruţ (PMP), Cornel Comşa (independent) sau consilierii judeţeni. Ei, senatorii şi deputaţii, au uitat de noi, dar nu au uitat să-şi mărescă salariile şi să-şi voteze pensii nesimţite. Domnilor senatori, deputaţi şi consilieri judeţeni, au trecut 4 ani. Peste câteva luni începe campania electorală. Ce ne mai promiteţi? Locuri de muncă? Redeschiderea spitalului? Redeschiderea Băilor Sărate? Toate le-aţi promis în urmă cu 4 ani. Oamenii au sperat că-i veţi ajuta, iar voi, domnilor senatori, deputaţi şi consilieri judeţeni, după ce v-aţi văzut „cu sacii în căruţă”, ne-aţi întors spatele şi v-aţi văzut de afacerile voastre.

Tolba cu minciuni să o lăsaţi acasă!
GATA! AJUNGE! VREM FAPTE!
Vrem locuri de muncă şi redeschiderea spitalului la Ocna Mureş!
Hai să vedem cine vrea să-i ajute pe aceşti locuitori oropsiţi! Cine vrea să ne arate că totuşi se poate? Să vedem care dintre adevăraţii fii ai oraşului şi ai judeţului vor să se implice? Care dintre ei vor să ajute oraşul?
Vă aşteptăm cu drag.
Să auzim de bine.

Cu stimă, prof. Horea Herţeg

Acest articol a fost citit de 2075 ori

5 Comentarii la Ocna Mureş, oraşul scufundat de fiii săi

 1. amuzatul Răspunde

  02.03.2016 la 15:48

  :)))

 2. Silviu Vinteler Răspunde

  04.03.2016 la 8:30

  Aveți dreptate domnule profesor, cu completări…

  Aveti dreptate domnule profesor. Unii fii ai orașului au contribuit la prăbușirea orașului. E dureros să stai pe un munte de sare și să consumi în Ocna Mureș sare extrasă la Cacica și ambalată la Ocna Mureș. E greu de acceptat că un combinat precum UPSOM s-a închis după ce a fost vândut pe mai nimic și apoi dat la fier vechi sau că fosta „Fermentarea” a fost cumpărată și închisă de un personaj care a sponsorizat ilegal campania electorală a unui partid și acum face pușcărie pentru asta.
  Au dispărut locuri de muncă, mii, acum oamenii fac naveta la Aiud, Cluj, Alba Iulia sau Tîrgu Mureș pentru a munci și a asigura un trai zilnic cât de cât decent familiilor lor.
  Într-adevăr problema cea mai gravă este închiderea spitalului. Aveți dreptate, peste 25.000 de oameni au rămas să se deplaseze 25-30 de km sau mai mult pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate sau spitalizare. Până ajungi la un spital ai toate șansele să nu mai ai nevoie.
  Cu modul de a ridica problema nu sunt de acord. Dumneavoastră, din poziția de consilier local (și nu de azi, de ieri) știți foarte bine tot ce s-a făcut în orașul nostru. Bunăoară știți, mai ales pentru că ați și votat, că în clădirea construită în 1982 urmează în acest an să se deschidă Centrul Multifuncțional de Sănătate cu 3 secții în primă fază: pediatrie, obstretică-ginecologie și medicină internă. Știți foarte bine că a fost aprobată înclusiv organigrama de funcționare a acestui Centru în ședința de Consiliu Județean din 25 februarie 2016. Știți foarte bine, din postura de consilier local, ce eforturi s-au depus și de către cine, pentru a deschide acest centru. Faptul că Spitalul Județean Alba a acceptat acest obiectiv ca secție externă a sa spune multe despre rolul Consiliului Județean în lupta pentru sănătate în Ocna Mureș. Sunteți consilier local, știți toate aceste lucruri ce nu pot fi omise decât dacă se dorește rea-credință.
  Ne-ați enumerat parlamentarii județului, dar nu i-ați menționat specific pe cei care sunt în circumscripția noastră electorală. Din cei ce ne reprezintă direct pe noi, de ce nu ne-ați spus activitatea parlamentară desfășurată strict pentru Ocna Mureș de cel pe care l-ați susținut în 2012? Poate îi este greu din biroul său parlamentar din Brașov (nimic ilegal în asta, dar un pic imoral, având în vedere că a fost ales în județul Alba), poate a uitat unde este Ocna Mureș și care sunt problemele pe care, cu multe surle și trâmbițe, promitea să le rezolve în perioada 2012-2016. Aveți acces la informațiile din Camera Deputaților și din Senat. Faceți o comparație a activității pentru Ocna Mureș între Cornel Comșa, Alexandru Pereș și ceilalți. Primul are timp de Brașov, ceilalți probabil au uitat unde este Ocna Mureș. Măcar Alexandru Pereș s-a implicat activ și cu rezultate în problemele orașului, mai ales cele pe care le generează Salina Ocna Mureș.
  Acțiunea dumneavoastră de a strânge semnături este lăudabilă și o susțin. Dar acest lucru trebuia făcut acum mai bine de 3 ani, nu acum când lucrurile sunt extrem de avansate în deschiderea Centrului Multifuncțional de Sănătate. Pentru că reluarea tuturor procedurilor ne duce cu 3 ani înapoi, așa cum bine știți domnule profesor. Sunteți consilier local de ceva ani și cunoașteți (sper) foarte bine procedurile pentru deschiderea unui spital. Iar faptul că ați votat „pentru” atunci când a fost vorba de deschiderea Centrului Multifuncțional de Sănătate demonstrează că sunteți de acord cu continuarea procedurilor și nu cu reluarea lor.
  Locurile de muncă în Ocna Mureș sunt într-adevăr o altă problemă. Parcul Industrial care se conturează pe platforma fostului UPSOM este o speranță. Faptul că există investitori care se interesează de Ocna Mureș e un pas înainte. Mai ales că acum utilitățile și infrastructura rutieră au fost refăcute și extinse. Pentru că ați votat „pentru” în Consiliul Local la proiectele de dezvoltare ale orașului demonstrează faptul că sunteți conștient de necesitatea unor infrastructuri sănătoase în oraș, altfel nu este atractiv pentru investitori.
  Aveți dreptate domnule profesor, hai să lăsăm tolba cu minciuni acasă! Modul în care puneți tendențios problemele, cu amănunte omise (minciuna poate fi și prin omisiune) îmi spune că ori aveți ceva cu unele persoane, ori a început campania electorală. Încercați să nu fiți duplicitar, domnule profesor, nu fiți „pentru unul mumă și pentru altul ciumă”. Sunteți consilier local, sunteți pentru dezvoltarea acestui oraș. Din această poziție trebuie să oferiți soluții, nu doar întrebări la care totuși ați răspuns prin votul dumneavoastră la fiecare ședință la care ați participat.
  Dacă cineva dintre persoanele enumerate de dumneavoastră v-a deranjat în vreun fel oarecare, rezolvați-vă problemele altfel decât prin implicarea orașului în astfel de dispute. Credeți că e bine ca în astfel de conflicte, personale până la urmă, să implicați comunitatea?
  Campania electorală legal încă nu a început, de aceea cred că dumneavoastră, în postura de consilier local de multă vreme, nu ați încălcat legea. Consider cele zise de dumneavoastră doar o revoltă a faptului că din 2012 până în 2015 Ocna Mureș a fost ajutată doar de Consiliul Județean și unii dintre parlamentari (vă consider om integru și cu puterea de a recunoaște obiectiv și nu subiectiv acest lucru), guvernanții find doar un „Gică Contra” pentru un oraș pe care l-au distrus cu bună știință.
  Și aveți în final dreptate domnule profesor. Vă așteptăm cu drag, să auzim de bine în ceea ce facem împreună pentru oraș. Sunteți consilier local de ceva ani și ne-ați susținut foarte mult în activitatea noastră de până acum. Pentru că și dumneavoastră ați votat „pentru” atunci când ne-am dorit dezvoltare, când ne-am dorit corectitudine și respect pentru ceea ce face fiecare, fie că ne place sau nu să recunoaștem.

  Primar Silviu Vinteler

 3. nina Răspunde

  07.03.2016 la 14:35

  d nule profesor nu cumva erati tot consilier cand spitalul a fost vandut stiti d -voastra foarte bine de catre cine si la cine, la fei de bine precum stiti si ce a urmat dupa aceea, v-as intreba simplu : D-VOASTRA CE A-TI FACUT CA SI CONSILIER LOCAL SA IMPIEDICATI INCHIDEREA SI MAI ALES VANZAREA SPITALULUI ATUNCI, SAU, ACUM CU CE, CONCRET, A-TI CONTRIBUIT LA DESCHIDEREA CENTRULUI MULTIFUNCTIONAL, ASA MIC LA INCEPUT, CU EXCEPTIA DE A VA INCASA RETRIBUTIA LUNARA DE CONSILIER ANII IN SIR DE-A RANDU…..Eheee …DOMNULE PROFESOR….am speranta ca oamenii incet si usor “deschid ochii” dar mai am o curiozitate cei care v au ajutat la stringerea de semnaturi, cat stiu si mai ales, ce stiu din aceasta “poveste”??? astept un raspuns din partea d voastra,…domnule profesor….

  • Prof. Horea Herteg Răspunde

   11.03.2016 la 20:39

   Nu inteleg de ce atata suparare si isterie! In articolul scris nu am jignit pe nimeni din Primarie. Atunci!!!??? Acea replica la articolul meu, este un raspuns … la ce? este pararel cu ce am relatat eu, iar autorul jigneste fara nici un motiv. Noi, am solicitat in demersul nostru sa se redeschida spitalul NU sa nu se deschida.Va amintesc ca spitalul a fost inchis de Guvernul de trista amintire GUVERNUL DICTATORIAL BASIST. Pentru informarea curiosilor, am sa punctez cateva lucruri: 1. In perioada cand s-a inchis spitalul, NU am fost consilier local; 2. in iarna anului 2012, AM fost la mitingul de sustinere a redeschiderii spitalului; 3.In 31 ianuarie 2013,intr-un interviu dat ziarului UNIREA, primarul, a spus ca ar fi posibil , ca spitalul sa se redeschida in anul 2014; 4. in urma cu cativa ani, un investitor, la insistentele mele, a vrut sa deschida o fabrica de confectii la noi,dar primarul de atunci, s-a opus; 5.Tot in urma cu cativa ani, la rugamintea mea, cineva ne-a oferit 20 de statui din piatra, dar acelasi primar a refuzat din nou; 6. Fara voia primarului, elevii (copiii dumneavoastra), pregatiti de mine, au obtinut 20 de locuri I la faza pe tara si la diferite concursuri internationale, au obtinut: o medalie de argint, 2 medalii de bronz si 23 de mentiuni; 7. 30 de elevi ai mei, au terminat Academia de Arta; 8. Banii obtinuti din vanzarea unei carti pe care am scris-o eu, au fost donati copiilor bolnavi de leucemie; 9.Impreuna cu elevii mei de la Liceul Teoretic, am strans bani si am sponsorizat achizitionarea CLOPOTULUI MIC de la Biserica Ortodoxa din cartierul SODA; Toate acestea le-am facut eu pentru dumneavoastra dezinteresat. “Orice fapta buna trebuie pedepdita” Va multumesc.

 4. lacramioara Răspunde

  10.03.2016 la 21:32

  Eu chiar nu inteleg de ce va inflamati asa rau… Eu vad asa lucrurile: cei care au strans semnaturi au aceeasi dorinta ca si cei ce conduc acum destinele orasului si anume”REDESCHIDEREA SPITALULUI”… Domnule primar folositi-va de aceste liste si chiar puteti sa mai adunati cateva semnaturi pentru a arata guvernantilor ca este extrem de necesara redeschiderea spitalului. Eu ca si contribuabil, care cotizez lunar la sanatate, nu inteleg de ce sunt privat de dreptul de a beneficia de acelasi tratament ca si contribuabilul din Alba, Aiud, Cluj… Stiti pentru cati oameni ambulanta a ajuns PREA TARZIU LA SPITAL, CATI OCNA MURESENI SI NU NUMAI AU MURIT DIN LIPSA UNUI SPECIALIST?Intr-o noapte am avut nevoie urgenta sa ajung la spital…ma simteam rau… Nu am avut cu ce ajunge la spital. Am chemat un taxi pentru care am platit ceva bani. Daca aveam medici si spital in oras nu trebuia sa mai cheltui banii astia… Si atunci va intreb este corect sa va suparati pe noi astia care am umblat dupa semnaturi? Eu zic c-ar trebui sa vedeti altfel lucrurile…haideti sa mergem o delegatie la ministerul sanatatii sa le argumentam solicitarea noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.