ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Ocna Mureş are un primar de toată încrederea… opoziţiei

Ocna Mureş are un primar de toată încrederea… opoziţiei

Publicat în 13.02.2014 la ora 10:00

administratia Ocna MuresAceasta este concluzia care se desprinde din modul în care s-a analizat şi s-a aprobat, în ultimii doi ani, execuţia bugetară a Primăriei oraşului Ocna Mureş.

Considerată ca fiind oglinda economică a unei administraţii, execuţia bugetară arată ceea ce s-a realizat, dimensiunea efectivă a activităţii economice şi sociale consumatoare de resurse şi producătoare de rezultate. Contul de execuţie prezintă gradul de îndeplinire a ceea ce instituţia şi-a propus şi cuprinde toate operaţiile efectuate de instituţie: încasări, plăţi efectuate etc. Ca atare, execuţia bugetară este documentul care descrie cel mai bine calităţile de bun manager ale edilului şef al unei administraţii locale, iar modul în care aceasta votează în consiliile locale arată gradul de încredere a consilierilor în primarul ales al localităţii respective.
Privitor la această „oglindă a administraţiei locale”, un lucru deosebit de interesant ne-a fost adus la cunoştinţă de unii consilieri aflaţi atât pe „banca opoziţiei”, cât şi pe cea a puterii în Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş. Judecat din punct de vedere al încrederii, votul dat în cadrul ultimei şedinţe a miniparlamentului sodarilor din judeţ pentru aprobarea execuţiei bugetare a Primăriei Ocna Mureş nu a surprins pe nimeni. Cuvântul „unanimitate” a fost cel care a descris votul. Potrivit celor spuse de consilierii locali, încrederea în actuala echipă care conduce destinele oraşului Ocna Mureş este cu mult mai mare decât în fosta echipă de conducere. Numai aşa se explică de ce anul trecut, în calitate de fost primar şi proaspăt consilier în cadrul consiliului local, unul dintre aleşii locali nu şi-a votat propria sa execuţie bugetară, ce „oglindea” perioada în care a condus destinele oraşului.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 609 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.