ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » O tânără din Ocna Mureș, suspectată că ar fi înșelat zeci de persoane pe internet, a fost reținută de polițiști

O tânără din Ocna Mureș, suspectată că ar fi înșelat zeci de persoane pe internet, a fost reținută de polițiști

Publicat în 28.03.2018 la ora 11:34

O tânără din Orna Mureș, suspectată că ar fi înșelat zeci de persoane pe internet, a fost reținută, ieri, 27 martie 2018, de polițiști, iar marți este dusă la parchet pentru dispunerea măsurilor legale. Ea le promitea oamenilor că le aduce produse din afara Uniunii Europene, de pe site-ul aliexpress.com, fără taxe vamale.

”Tânăra, prin intermediul unei rețele de socializare, ar fi înșelat zeci de persoane din toată țara promițându-le achiziționarea de diverse bunuri de pe un site de internet cu produse din afara Uniunii Europene la prețuri avantajoase și fără taxe vamale, fără ca ulterior să-și mai onoreze promisiunea. Până în prezent, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sesizat de 10 victime, ce ar fi plătit sume între 50 și 2000 de lei, însă există bănuiala că numărul acestora este mult mai mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan.

UPDATE: Poliţiştii din Alba au reţinut o tânără ce este bănuită de comiterea de înşelăciuni. Prin intermediul reţelelor de socializare, aceasta ar fi convins zeci de persoane că poate să comande diverse bunuri, de pe un site cu produse din afara Comunității Europene,la preţuri avantajoase şi fără să plătească taxe vamale.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de o tânără de 29 de ani, din Ocna Mureş, bănuită de înşelăciune.

Se pare că, în perioada anilor 2015 – 2018 tânăra, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane, din toată ţara, promițându-le achiziţionarea de diverse bunuri de pe un site de internet, cu produse din afara Uniunii Europene, la preţuri avantajoase şi fără taxe vamale, fără ca ulterior să îşi mai onoreze promisiunea.

Până în prezent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat de 10 victime, ce ar fi plătit sume cuprinse între 50 şi 2.000 de lei, însă există bănuiala că numărul victimelor este mult mai mare.

Urmează ca în cursul zilei de azi, 28 martie, tânăra să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Acest articol a fost citit de 2184 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.