ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » O firmă din Pitești a câștigat licitația pentru serviciile de salubritate din Ocna Mureş

O firmă din Pitești a câștigat licitația pentru serviciile de salubritate din Ocna Mureş

Publicat în 01.02.2013 la ora 18:33

Licitaţia pentru asigurarea serviciilor de salubritate în Ocna Mureş a fost câştigată de către firma “Financiar Urban” S.R.L. Piteşti, care a semnat contractul cu primăria şi va începe să lucreze de astăzi 1 februarie 2013. Salprest Ocna Mureș S.R.L., societatea care furniza până acum aceste servicii, nu a obţinut punctajul necesar pentru prestarea în continuare a activităţii de salubritate în oraş.

Potrivit precizărilor oferite de reprezentanţii Primăriei Ocna Mureş, tarifele practicate de la 1 februarie pentru deșeuri menajere, lunar, sunt 3,19 lei cu TVA pentru persoane fizice şi 36,32 lei cu TVA pentru persoane juridice pentru 1 mc.

În ceea ce priveşte comunele din zonă afectate de retragerea serviciilor de salubritate oferite de “Salprest”, s-a desfăşurat o discuție de principiu cu reprezentanții SC “Financiar Urban” SRL, pentru concesionarea serviciului de salubritate prin încredințare directă, până la scoaterea acestuia la licitație. Este vorba despre localitățile Unirea, Lunca Mureș, Fărău, Noșlac.

Licitaţia a avut loc în 27 decembrie, iar Salprest Ocna Mureș S.R.L. nu a obţinut punctajul necesar pentru continuarea serviciilor de salubritate la Ocna Mureş.

Mult-discutata problemă a gropii de gunoi de la Ocna Mureş ar urma să fie rezolvată până la data 16 iulie, când aceasta va fi închisă, în cadrul proiectului judeţean „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” (implementat de către Consiliul Județean Alba, cu o valoare totală de 60 milioane de euro). Consturile estimate pentru această operaţiune se ridică la 3.700.000 euro cu TVA. “În Ocna Mureș nu se va face rampă de transfer a deșeurilor, aceasta urmând a fi realizată la Aiud”, se mai arată într-un comunicat de presă al Primăriei Ocna Mureş.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 329 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.