ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Sport » Nou-promovata CS Ocna Mureș cu 5 juniori la startul pregătirilor

Nou-promovata CS Ocna Mureș cu 5 juniori la startul pregătirilor

Publicat în 17.07.2018 la ora 15:39

După 11 ani, „Soda dragă” se pregătește de un nou sezon de Liga a 3-a a treia, CS Ocna Mureș promovând, fără baraj, în eșalonul superior. Dacă Ioan Paul a fost confirmat în funcția de președinte al secției de fotbal al clubului, important este și faptul că Ionuț Pereat va conduce efectiv, de pe banca tehnică, nou-promovata.

Absolvent recent al cursurilor pentru Licența B UEFA de la Alba Iulia, Pereat a primit de la FRF o derogare de un an de zile pentru a-și conduce echipa de la marginea terenului, urmând să fie ajutat în continuare de Ovidiu Maier. Astfel, CS Ocna Mureș nu va apela precum alte două conjudețene, Industria Galda (Silviu Miron, cu Paul Ciucă) și Performanța Ighiu (Ioan Ilie, cu Mihai Manea), la instalarea unui director tehnic care să dețină documentele necesare.

20 de jucători au răspuns „prezent” la prima strigare a verii, inclusiv golgheterul Vali Drăgan (trei ani la rând principalul marcator al Ligii a IV-a) și Cristian Ivașcu (i-a expirat împrumutul de la Viitorul Sîntimbru, dar are acceptul de a se pregăti cu divizionara terță). Noutățile propriu-zise sunt 5 juniori: portarul Decean (originar din localitate, a revenit de la „Ardealul” Cluj), S. Șimandi (Olimpia Aiud), G. Oltean (Sportul Petrești, în probe), Cimpoieșu (CFR Cluj, mijlocaș central) și Chiorean (LPS Cluj). „Am foarte mare încredere în efectivul cu care am lucrat, iar un obiectiv realist este o clasare pe locurile 9-12 în campionatul ce urmează. Ne-am stabilizat în proporție de 90 la sută în privința juniorilor, la seniori încă mai căutăm”, a spus antrenorul Ionuț Pereat. Acesta, împreună cu fundașul Viorel Rațiu și atacantul Alin Gherman (va reveni în weekend din Germania), face parte din grupul „supraviețuitorilor” campionatului 2006-2007, ultimul petrecut de Soda Ocna Mureș în Liga a 3-a (locul 4 într-o serie cu Inter Blaj sau CSM Sebeș). Sunt fixate și 4 întâlniri de verificare, cu Metalurgistul Cugir (21 iulie), Sticla Turda (28 iulie), Gloria Bistrița (4 august) și Sănătatea Cluj (11 august), până la Supercupa AJF Alba, din 18 august, cu Sportul Petrești, întâiul meci oficial al sezonului.

Acest articol a fost citit de 175 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.