ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Ministrul Niţă umblă cu cioara vopsită

Ministrul Niţă umblă cu cioara vopsită

Publicat în 07.05.2014 la ora 13:00

constantin_nitaPrimarul oraşului Ocna Mureş spune că ministrul Constantin Niţă umblă cu „cioara vopsită” atunci când motivează neacordarea licenţei de exploatare a sării de către un investitor privat, care ar crea câteva zeci de locuri de muncă.

Într-o discuţie avută cu primarul oraşului Ocna Mureş, juristul Silviu Vinţeler, acesta ne-a declarat că răspusul dat de către ministrul Constantin Niţă la interpelarea „de ce blochează SALROM investiţiile într-o staţie de recristalizare a sării” sunt o „înşiruire de gogoriţe şi gogoşi” menite să ascundă intenţia de a bloca dezvoltarea unui oraş din motivul pe care îl bănuieşte a fi coloratura politică a administraţiei locale şi judeţene. În expunerea sa, primarul Vinţeler a afirmat că nu este adevărată motivaţia ministrului cum că omul respectiv de afaceri, care doreşte să-şi dezvolte afacerea în Ocna Mureş, are litigii privitoare la ocuparea fără drept a unor terenuri.  „În plus de aceasta, în ce priveşte motivaţia că oferta acestui om de afaceri ar prevedea prelucrarea unei cantităţi de sare mai mari decât capacitatea de producţie, fapt ce ar însemna ca Societatea Naţională a Sării (SNS) să facă mai întâi investiţii în mărirea capacităţii, nici nu mai trebuie demonstrată blocarea dezvoltării socio-economice a oraşului”, a declarat primarul Vinţeler.
Vinţeler crede că ministrul Economiei şi SNS se tem de concurenţa privată deoarece numai aşa se explică de ce, în răspunsul său, Constantin Niţă declară că „de curând s-a primit o ofertă din partea unui concurent direct al societăţii pe piaţa sării recristalizate, ofertă pe care conducerea o analizează” şi că „SNS îşi exprimă intenţia de a avea în vedere valorificare propriilor resurse, prin dezvoltarea unor capacităţi proprii de recristalizare”. „Nu vi se pare că domnul ministru îşi dă cu stângul în dreptul şi că umblă cu gogoşi? Prima dată spune că nu există capacitate de producţie pentru cererea omului de afaceri, apoi că a primit o altă ofertă pe care o analizează şi apoi că SNS are în vedere să valorifice ea sarea? Ce se poate înţelege de aici în afară de faptul că nu se vrea dezvoltarea unor capacităţi private de producţie care să absoarbă forţa de muncă neocupată ce situează oraşul pe primele locuri în topul şomajului judeţean, fapt ce a dus la o pauperizare cruntă a locuitorilor?”, a mai declarat primarul oraşului Ocna Mureş.

Acest articol a fost citit de 434 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.