ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Ministerul Sănătăţii a confirmat oficial: se deschide un centru de sănătate multifuncţional la Ocna Mureş

Ministerul Sănătăţii a confirmat oficial: se deschide un centru de sănătate multifuncţional la Ocna Mureş

Publicat în 25.01.2014 la ora 11:00

Spitalul din Ocna MuresLa solicitările repetate ale Consiliului Judeţean Alba şi Primăriei Ocna Mureş, Ministerul Sănătăţii a comunicat oficial la începutul acestei săptămâni că a avizat deschiderea unui centru de sănătate multifuncţional la Ocna Mureş ca unitate aflată în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

„Mă bucur că, în sfârşit, acest demers este rezolvat favorabil după atâtea intervenţii şi solicitări. Împreună cu primarul Silviu Vinţeler, am propus încă din anul 2011 chiar dacă atunci el nu era încă primar, redeschiderea spitalului sub forma unei unităţi aflate în subordinea Spitalului Judeţean Alba. Iată că acum acest demers a fost aprobat şi pacienţii din Ocna Mureş pot să beneficieze iarăşi de asistenţă medicală la ei în oraş şi să nu mai fie plimbaţi la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. Centrul Multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba şi va deservi 3 specialităţi medicale: medicină internă, pediatrie şi obstretică-ginecologie. Centrul va avea cabinete de consultaţie pentru aceste specialităţi medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum şi 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi. Având în vedere toate procedurile legale necesare, se preconizează că Centrul de Sănătate Multifuncţional Ocna Mureş va putea deservi pacienţii începând din vara acestui an, estimează conducerea CJ Alba.

R. G.

Acest articol a fost citit de 533 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.