ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Marele trofeu al celei de-a III-a editii a Festivalului „Cântec și Joc Strămoșesc” de la Ocna Mureș a fost câștigat de Ansamblul folcloric „Comori Ardelene” din Turda

Marele trofeu al celei de-a III-a editii a Festivalului „Cântec și Joc Strămoșesc” de la Ocna Mureș a fost câștigat de Ansamblul folcloric „Comori Ardelene” din Turda

Publicat în 25.02.2019 la ora 13:40

Sala de spectacole a Casei de Cultură  ,,Ion Sângerean” din Ocna Mureș, a găzduit sâmbătă, 23 februarie 2019, în prezența unui numeros public iubitor de folclor, cea de-a III a ediție a Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece si Jocuri Populare ,,Cântec și joc Strămoșesc”.

Acest eveniment a fost organizat de  Asociatia Culturală ”Tradiții Ocnamureșene”, în parteneriat cu Casa de Cultură  ”Ion Singerean” din Ocna Mureș,  cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Ocna Mureș. La startul acestei manifestări culturale, s-au aliniat  zece ansambluri folclorice de dansuri populare si douăzeci de  interpreți de muzică populară, din judetele Alba, Mures Cluj,Maramures si Satu Mare.

Concursul, s-a desfășurat pe mai multe categorii de vârstă, atât la interpreții de muzică folclorică cât și la ansamblurile de dansuri populare. Prestația interpreților vocali  care au evoluat pe scenă, a fost una extrem de bună, ansamblurile folclorice au  îmbinat cu o mare virtuozitate elementele coregrafice din zona Câmpiei Transilvane și nu numai, asta o dovedesc și rezultatele obținute la acest festival. Juriul acestui festival, a fost alcătuit din personalități de specialitate în arta cântecului, portului și jocului popular.

D-nul Aurel Feneșan, poet și culegător de folclor, secretarul Asociatiei Culturale ,,Traditii Ocnamuresene”, d-nul Vasile Stoia, profesor coregraf, membru al ansamblului profesionist ,,Junii Sbiului” din Sibiu și președintele juriului d-nul Virgil Moga, din Ocna Mures, membru a Uniunii Interpretative a Muzicologilor din România, interpret și profesor de folclor.In deschiderea festivalului au luat cuvantul primarul orasului Ocna Mures dl.Silviu Vinteler, directoarea Casei de Cultura ,d-na Liana Stoica si presedintele Asociatiei Culturale Traditii Ocnamuresne,dl.Adrian Vesa.

Festivalul a fost completat in timpul pauzei de jurizare de un spectacol de exceptie sustinut se Ansamblul Folcloric ,,Traditii Uiorene” al Casei de Cultura Ocna Mures,coordonati de d-na Liana Stoica,instructor,Alin Stoica.

Ca si orice festival concurs  si festivalul de la Ocna Mures  avut castigatori:

Din judetul Alba s-au remarcat si au urcat pe podium;

Ansamblul Folcloric Flori de Mai Radesti  coordonator Simona Coza,instructor Liana si Alin Stoica locul III la categoria 11-15 ani

Sonia Hoca  11 ani  din Unirea….locul II

Trofeul secțiunii interpretare folclorică a fost câșitigat de Pop Carmen Diana  14 ani din Luduș.

Trofeul secțiunii artă coregrafică, joc popular  a fost câșitigat Ansamblul folcloric ,,Hopârteanaca” din Hopârta  – Alba.

Marele trofeul al festivalului ,,Cânt și și joc strămoșesc ” din Ocna Mureș a fost adjudecat în acest an 2019 de Ansamblul  folcloric ,,Comori Ardelene” din Turda, instructori Felicia şi Ioan Cuc.

Felicitari tuturor participantilor.

Acest articol a fost citit de 65 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.