ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Mâine, 7 martie 2019: ISU Alba organizează la Ocna Mureș un exercițiu de simulare a intervenției în cazul unui cutremur de 7 grade pe scara Richter

Mâine, 7 martie 2019: ISU Alba organizează la Ocna Mureș un exercițiu de simulare a intervenției în cazul unui cutremur de 7 grade pe scara Richter

Publicat în 06.03.2019 la ora 20:15

Mâine, 7 martie 2019, în intervalul 10.30 – 12.30, in orasul Ocna Mures, ISU Alba va efectua un exercitiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situația producerii unui seism.

Potrivit ISU Alba situaţia tactică a exerciţiului este următoarea:

”În data de 07.03.2019 ora 09,50 s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de VII grade pe scara Richter cu epicentrul  în zona Vrancea, la adâncimea de 100 km.

Cutremurul s-a resimțit și  în județul Alba.

Din primele informații, pe teritoriul orașului Ocna Mureș sunt avarii la mai multe construcții din zona de centru a orașului înspre lacuri ( 1 instituție de învățământ, 1 instituție publică, și 1 bloc de locuințe).

Numărul estimativ de persoane care sunt la această oră în clădirile avariate este de aproximativ 194 de persoane.

În clădirile afectate sunt persoane accidentate grav care nu se pot auto evacua.

Au fost produse avarii la rețelele de utilități publice.

Pot apărea noi situații care pun în pericol viața cetățenilor.

Pentru căutarea și salvarea victimelor se folosesc 3 echipe de căutare salvare de la Detașamentul de Pompieri Aiud și de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia 1 echipă de la Garda de Intervenție nr.2 Blaj.

Pt.acțiunile de de stingere a incendiilor se folosesc 4 autospeciale de Intervenție cu apă și spumă – 1 din cadrul Gărzii de Intervenție Blaj, 1 din Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, 1 din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud și 1 de la SVSU Ocna Mureș.

Pt. intervenția la înălțime și la descarcerare se folosește autoscara și autospeciala de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud.

Pt. punctul de triere a victimelor se folosesc PMA tip I din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, forțe de la SMURD Alba, personal medical din cadrul Serviciul de Ambulanță Județean Alba și Filiala Județeană de Cruce Roșie Alba.

Pt. transportul victimelor la unitățile de primiri urgențe se folosesc 3 ambulanțe din cadrul SMURD Alba și 1 ambulanță din cadrul SAJ Alba și 1 ambulanță Crucea Roșie”.

Acest articol a fost citit de 419 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.