ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Mai e mult până departe: Centrul Multifuncţional din Ocna Mureş nu se deschide nici anul acesta

Mai e mult până departe: Centrul Multifuncţional din Ocna Mureş nu se deschide nici anul acesta

Publicat în 10.07.2014 la ora 11:00

spital-ocna-mures-nouCel puţin aceasta este concluzia la care se ajunge după ce Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia a semnat un contract de finanţare cu 16% mai mic, pentru spitalizarea de lungă durată, cu CAS Alba.

Adică, doar 80% din tratamentul bolnavilor rulaţi prin cele 715 paturi aprobate de Ministerul Sănătăţii va mai fi decontat anul acesta, spitalul fiind nevoit să facă economii drastice pentru a bugeta din resurse proprii restul de 20% din tratamente. La aşa buget, sunt şanse subţiri pentru cheltuielile suplimentare impuse de viitorul Centru Multifuncţional de la Ocna Mureş. Iar rectificările pozitive de la finele anului se vor duce, tradiţional, pe onorarea contractelor făcute cu furnizorii de servicii şi medicamente.
În februarie anul acesta, Ministerul Sănătăţii a comunicat Consiliului Judeţean Alba avizul pentru deschiderea unui Centru Multifuncţional la Ocna Mureş, ca unitate aflată în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba Iulia.
Centrul Multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş a fost avizat de MS cu trei specialităţi medicale: medicină internă, pediatrie şi obstretică-ginecologie. Centrul de Sănătate va avea cabinete de consultaţie pentru aceste specialităţi medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum şi 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.
La finele lunii iunie, inventarul mobil şi imobil al spitalului a fost predat de la Primăria Ocna Mureş spre spitalul judeţean. Inventarul urmează să fie avizat acum de Ministerul Sănătăţii. Primăria Ocna Mureş s-a angajat să se ocupe şi de partea administrativă – renovări, întreţinere, achitare facturi utilităţi – la viitorul centru medical din localitate.
Ec. Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba Iulia, a explicat că au fost date şi anunţuri pentru angajare medici, la nivel naţional, fără răspuns deocamdată. Pentru ca medicii din spitalul judeţean să poată practica şi la Ocna Mureş ar trebui încheiate contracte adiţionale, separate, cu CAS Alba.
După închiderea fostului Spital orăşenesc din Ocna Mureş, în jur de 15.000 de oameni din zona Ocna Mureş şi comunele satelit sunt nevoiţi să se deplaseze, în caz de boală, până la Aiud sau la Cluj.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 437 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.