ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Lucrările de modernizare a parcului din Ocna Mureş vor fi făcute de o firmă din Cluj

Lucrările de modernizare a parcului din Ocna Mureş vor fi făcute de o firmă din Cluj

Publicat în 22.01.2016 la ora 11:00

primaria-ocna-mures-nouPrimăria locală a reziliat contractul iniţial cu Ceziana Star SRL, după doi ani în care aceasta nu a respectat termenele contractului.

Cu susținerea Consiliului Local, Primăria Ocna Mureș a reziliat contractul încheiat cu SC Ceziana Star SRL pentru executarea lucrărilor de modernizare a Parcului oraşului Ocna Mureş, inclusiv lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi. Contractul de lucrări nr.10115/28.07.2014 (modificat și completat), încheiat între orașul Ocna Mureș – achizitor și SC Ceziana Star SRL – executant, având ca obiect execuția lucrării de „Modernizare Parc oraș Ocna Mureș”, a fost reziliat în decembrie anul trecut. Administrația locală din Ocna Mureș a estimat că valoarea lucrărilor neefectuate de către executant, așa cum au fost acestea asumate prin contractul de lucrări, este de 234.353,00 lei (valoare cu TVA). În plus, valoarea penalităților de întârziere calculate și stabilite conform art. 12.1 din contract este de 22.849,42 lei, sumă care se va recupera de la executant, în condițiile legii. Valoarea garanției de bună execuție constituită de către executant în favoarea achizitorului, și care va fi reținută de către achizitor, este de 3.547,04 lei, sumă care nu se va mai restitui executantului și care se face venit la bugetul UAT Orașul Ocna Mureș.
Primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a declarat pentru Ziarul Unirea că modernizarea parcului din Ocna Mureș a intrat într-un impas, după ce firma care a câștigat licitația lucrărilor, la prețul cel mai mic, nu numai că nu s-a încadrat în termenul limită de finalizare a lucrărilor contractate, dar acestea abia au fost demarate. ”Ar fi avut termen de finalizare a lucrărilor data de 20 august 2015. De la această dată nu am mai aprobat nicio prelungire, am lăsat să curgă penalitățile, conform contractului. Pe acest executant nu-l recomand niciunei primării, am spus-o și o mai repet!”, a declarat pentru ziarul Unirea primarul Silviu Vințeler. Administrația locală Ocna Mureș a atribuit, prin procedură de achiziție directă, un contract cu o valoare estimată de 325.110 lei, respectiv 73.083 de euro (fără TVA), pentru  proiectul „Lucrări de modernizare a Parcului oraşului Ocna Mureş – lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi”. Prețul cel mai scăzut a fost oferit de Ceziana Star SRL, care a devenit executantul proiectului. Urmau să fie făcute  lucrări de gazonare, plantare de gard viu, sădire de arbori și arbuşti, asfaltare și bordurare a aleilor existente, dotări cu mobilier urban, realizarea unei pergole, reamenajarea zonei de fitness, împrejmuirea parcului, bordurarea şi asfaltarea aleilor pietonale, reabilitarea spaţiilor de joacă pentru copii şi amplasarea de noi dotări, realizarea de grupuri sanitare, scurgerea apelor pluviale. Ceziana Star SRL a mai lucrat în Ocna Mureș și la modernizarea pieței agroalimentare, lucrare pe care a reușit să o finalizeze.
Lucrarea de modernizare a parcului din Ocna Mureș a fost scoasă din nou la licitație. Contractul a fost câștigat și semnat cu SC Cridov din Cluj-Napoca.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 509 ori

Un Comentariu la Lucrările de modernizare a parcului din Ocna Mureş vor fi făcute de o firmă din Cluj

  1. Anca Răspunde

    22.01.2016 la 20:32

    Mai bine ar fi sa se deschida spitalul si dupaia facute parcuri si asa mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.