ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Lucrările de amenajare a centrului medical de la Ocna Mureș au fost scoase la licitație

Lucrările de amenajare a centrului medical de la Ocna Mureș au fost scoase la licitație

Publicat în 06.05.2016 la ora 11:00

spital-orasenesc-ocna-mures-apr-2016Lucrările de reamenajare a spațiilor de la etajul 1 din clădirea spitalului orășenesc din Ocna Mureș au fost scoase deja la licitație, în 14 aprilie, a anunțat directoarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă.

”După ce am obținut toate avizele, am lansat licitația. Este chiar un proiect de suflet pe care ni-l doream. Am pățit-o ca-n povestea «Petrică și lupul», toți strigam «Vine centrul multifuncțional» și nu ne mai credea nimeni, dar iată că se întâmplă. Investiția este frumoasă, asigurată exclusiv de consiliul județean. Noi sperăm să ne mișcăm acum cât de repede se poate”. Managerul SJU Alba Iulia a mai explicat că în luna mai se va cunoaște executantul și poate fi semnat ordinul de începere a lucrărilor, dacă nu vor fi depuse contestații. În paralel cu executarea lucrărilor, vor fi scoase la concurs și trei posturi de medici specialiști pentru secțiile ce vor fi înființate aici: Pediatrie, Ginecologie și Interne, care sunt cuprinse deja în statul de funcții al SJU Alba Iulia,  a mai explicat ec. Nicoleta Coșarcă. Investiția de la Ocna Mureș se ridică la 926.000 de lei.
Spaţiile de la etajul I al clădirii spitalului din Ocna Mureş  au fost predate la începutul acestui an de către Primăria Ocna Mureș Consiliului Judeţean Alba şi apoi date spre administrare Spitalului Judeţean Alba, în vederea amenajării centrului multifuncţional de sănătate. Secția externă a SJU Alba Iulia de la Ocna Mureș va avea maximum 20 de paturi pentru spitalizare. Acum, la parterul clădirii este amenajat un centru de permanență, iar la etajele III și IV funcționează o unitate medico-socială. La etajul I a funcționat, până la închiderea spitalului, în 2011, secția ATI și de chirurgie. Centrul multifuncțional de sănătate ce urmează să fie amenajat la etajul I al clădirii va avea trei cabinete de specialitate: medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 517 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.