ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Lucrări de peste 140.000 de euro pentru modernizarea Cartierului Soda

Lucrări de peste 140.000 de euro pentru modernizarea Cartierului Soda

Publicat în 06.01.2013 la ora 1:31

La Ocna Mureș vor demara lucrările de modernizare a Cartierului Soda, pentru care primăria ”pune la bătaie” peste 140.000 de euro (645,838 de lei).

Contractul a fost atribuit unei firme din Turda care a făcut cea mai bună ofertă (cu aproximativ 11% mai puțin decât valoarea estimată), dintre cei 4 participanți la licitația lansată de administrația locală în data de 18 septembrie.

Potrivit caietului de sarcini modernizarea cartierului se va face prin construcția de noi locuri de parcare și reabilitarea străzilor prin așternerea de straturi de piatră spartă, binder de criblură, strat de uzură din beton asfaltic, ridicarea la nivel a capacelor de vizitare și a gurilor de aerisire, lucrări ce vizează îmbunătățirea condițiilor de circulație (viteză, siguranță și confort), pe străzile Petru Maior și George Barițiu.

În prezent circulaţia pe aceaste străzi se face anevoios, condiţiile minime de siguranţă şi confort fiind necorespunzătoare cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, având în vedere că sunt strazi nemodernizate-pietruite. De asemenea, aleile care asigura accesul la blocurile de locuinte sunt improprii, stratul de asfalt existent fiind degradat”, se arată în documentul menționat.

Străzile Petru Maior și George Barițiu sunt amplasate în Nordul orașului Ocna Mureș iar.terenul aferent amplasamentului propus în proiect aparține domeniului public şi se află în administrarea Consiliului Local. Strada Petru Maior face legătura între strada Colonia Monchim și străzile Mălinului și Vasile Lucaci, având lungimea de aproximativ 430 m; strada George Barițiu face legătura între străzile Vasile Lucaci și Colonia Monchim și are o lungime de aproximativ 250 m; aleile cuprinse în proiect (carosabile și pietonale) sunt amplasate atât între strada Petru Maior și strada Mălinului cât și între strada Mălinului și strada George Barițiu. Pentru realizarea investiției proprietarii vor fi obligați să-și demoleze garajele construite pe o suprafață de 160 mp.

Lucrările de modernizare a zonei se vor derula pe o perioadă de 8 luni de la semnarea contractului.

Acest articol a fost citit de 406 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.