Rămâi conectat

Știri din zonă

Licitație de peste 300.000 de lei, pentru achiziția de echipamente IT la școala generală și la două grădinițe din comuna Noșlac

Publicat

în

Primăria comunei Noșlac a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Furnizarea echipamentelor IT necesare pentru implementarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Noșlac”. Valoarea totală estimată a investiției este de 308.150 de lei.

Investiția propusa prin acest proiect în infrastructura educațională reprezintă un factor important în creșterea calității și diversificării ofertei educaționale. Prin intermediul echipamentelor tehnologice performante, a unei infrastructuri dotate corespunzător și a unui cadru orientat către dezvoltare, se va facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne care în final vor avea scopul îmbunătățirii calității actului educațional.

La momentul actual in cadrul Școlii generale cu clasale I-VIII Noșlac si structurile arondate, respectiv Grădiniță cu program normal Noșlac si Grădiniță cu program normal Gabud, există o nevoie reală de suplimentare a materialelor didactice existente, de îmbunătățire a gradului de digitalizare a unităților școlare dar și de asigurare a unui spațiu modern de desfășurare a actului educativ.

Nevoile de dezvoltare a infrastructurii educaționale de la nivelul unităților școlare vizează:

– Modernizarea a 11 săli de clasă cu echipamente IT;
– Modernizarea a 11 săli de clasă cu mobilier și materiale didactice specifice;
– Modernizarea laboratorului de informatică destinat ciclului gimnazial cu echipamente IT și mobilier;

Descrierea produselor solicitate

DOTARE LABORATOR DE INFORMATICA – 88.200 de lei (TOTAL)

DENUMIREA PRODUSULUI/ CANTITATE

o tablă interactivă + suport + aplicație educaționala preinstalata -MODEL 1 – 1 bucată
sistem All-ln-One – 16 bucăți
un sistem de sunet – 1 bucată
o imprimantă multifuncțională – 1 bucată
o cameră videoconferință – MODEL 2 – 1 bucată
un router wifi – 1 bucată
mouse – 16 bucăți
tastatura – 16 bucăți

Săli de clasă (echipamente digitale) – 204.400 de lei (TOTAL)

DENUMIREA PRODUSULUI/ CANTITATE

o tablă interactivă + suport + aplicație educaționala preinstalata -MODEL 2 – 11 bucăți
un sistem de sunet – 11 bucăți
o cameră videoconferință – MODEL 1 – 11 bucăți
o imprimantă multifuncțională – 11 bucăți
un scanner documente portabil – 11 bucăți
microfon ambiental – 7 bucăți

Echipament digital laborator digital -LABORATOR DE STIINTE – 15.550 de lei (TOTAL)

DENUMIREA PRODUSULUI/ CANTITATE

Sistem All-ln-One – 1 bucată
Videoproiector – 1 bucată
Ecran de proiecție – 1 bucată
Softuri pentru editare imagini – 1 bucată
Programe informatice educaționale – 20 bucăți


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tânăr de 29 de ani din Fărău reținut de polițiști, după ce a agresat un bărbat. Ulterior bărbatul a decedat datorită loviturilor primite

Publicat

în

La data de 10 aprilie 2024, în jurul orei 06.50, polițiștii din Blaj au fost sesizați, printr-un apel la 112 cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani, din localitatea Sâncel, ar fi fost victima unei infracțiuni săvârșite cu violență.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că bărbatul era decedat în locuința sa, pe cadavru fiind identificate urme de violență.

Din primele cercetări, a rezultat că, în seara zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 23.00, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, bărbatul ar fi fost agresat de un tânăr de 29 de ani, din localitatea Fărău.

În urma activităților desfășurate, cu operativitate, de către polițiști, persoana bănuită de săvârșirea faptelor cu violență a fost identificată pe raza localității Iclod, fiind condus la sediul poliției.

Întrucât există suspiciunea săvârșirii unei infracțiuni de omor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea continuării cercetărilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Un minor de 9 ani a ajuns la spital, în urma unei coliziuni dintre un autoturism și o căruța, petrecută între Unirea și Ocna Mureș

Publicat

în

Vineri, 29 martie 2024, în jurul orei 21.30, un tânăr de 23 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107D, în direcția Unirea – Ocna Mureș, în timpul unei manevre de depășire, a intrat în coliziune cu o căruță trasă de cai, care se deplasa din sens opus și care nu era semnalizată corespunzător.

În urma accidentului, un minor în vârstă de 9 ani, pasager în atelajul hipo, a suferit un atac de panică și a fost transportat la spital.

Conducătorul auto și conducătorul atelajului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

După luni de zile în care cuibul lor a fost gol, primele berze s-au întors în Unirea

Publicat

în

Vestitorii primăverii și-au făcut mult așteptata apariție și în județul Alba, în comuna Unirea. După luni de zile în care cuibul a fost gol, familia de berze s-a întors acasă.

Familia de berze a revenit la cuibul din Unirea, anunțând că primăvara se instalează în toată regula. Localnicii s-au bucurat de venirea berzelor, imortalizându-le în fotografii și filmulețe postate pe rețelele de socializare.

În vârf de stâlp, cuibul imens, ca o umbrelă atrage privirile celor care trec prin zonă. După luni în care a stat gol, păsările călătoare au început să îl reamenajeze, să îl completeze cu nuielușe și bețișoare, care să asigure confortul puilor care vor ieși din ouă.

De regulă, aceasta este perioada în care berzele se întorc ”acasă”, când vremea începe să se încălzească.

Specialiștii spun că cuibul de barză este una dintre cele mai spectaculoase și complexe construcții realizate de regnul animal. Este construit din crengi, rădăcini, pământ, la care se adaugă paie, fân, iarbă, uneori chiar hârtie și cârpe.

Un cuib de barză care este folosit câțiva ani la rând poate ajunge, după numeroase reparații, la un diametru de 1 – 1,5 metri și o înălțime de 2 metri, iar prin adăugarea treptată de materiale poate cântări câteva sute de kilograme.

Berzele sunt ocrotite prin lege și pot să trăiască peste 30 de ani. Depun ouă în lunile aprilie-mai, iar puii ies din găoace în lune iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ocna Mureș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures