ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș a găzduit ieri o activitate extrașcolară pe tema combaterii fenomenului de „bullying”

Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș a găzduit ieri o activitate extrașcolară pe tema combaterii fenomenului de „bullying”

Publicat în 21.11.2019 la ora 11:23

La Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș a avut loc ieri, 20 noiembrie 2019, o activitate extrașcolară pe tema bullying-ului, activitate care a avut drept scop dobândirea de competențe în identificarea și combaterea problemelor legate de violența psihologică – Bullying-ul.

Cu acest prilej ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a dnei prof Adela Nicoară, formator acreditat pe probleme de bullying, cu experiență în UK, venită de la Cluj, și care a răspuns pozitiv la invitația d-nelor prof. Daciana Maxim și Mihaiela Hosu.

Aceasta le-a vorbit elevilor de clasa aVII a despre conceptul de bullying, de factorii care pot determina comportamente de tip bullying, dar și de modul în care pot fi gestionate situațiile de acest gen sau care sunt soluțiile de combatere și reducere a acestui fenomen în școală.

Elevii au fost foarte receptivi la tema abordată, și deși, activitatea a început sub forma unui joc, pe parcurs aceasta s-a dovedit a fi din ce în ce mai captivantă pentru elevi, motiv pentru care au încercat să găsească singuri soluții de rezolvare a unor studii de caz și au tratat cu maximă seriozitate și responsabilitate problema bullying-ului.

Prof. Hosu Mihaiela

Acest articol a fost citit de 604 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.