ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Liberalul Paul Podariu rămâne viceprimar al orașului Ocna Mureș pentru încă patru ani

Liberalul Paul Podariu rămâne viceprimar al orașului Ocna Mureș pentru încă patru ani

Publicat în 24.06.2016 la ora 9:22

constituire-cl-ocna-mures-iun-2016Noii consilieri locali din orașul Ocna Mureș, aleși pentru mandatul 2016-2020, au intrat de ieri în „pâine”. Cu unanimitate de voturi, noul Consiliu Orășenesc a fost validat, după care, rând pe rând, fiecare dintre cei 17 de aleși a depus jurământul și au reconfirmat tandemul Silviu Vințeler – Paul Podariu.

Acțiunea s-a finalizat cu aplauze. Majoritatea în Consiliul Local o dețin liberalii care au un portofoliu de 10 consilieri urmat fiind de PSD cu 3 consilieri, ALDE cu 2 și PMP, UDMR cu câte unul.

Ceremonialul a început cu intonarea imnului național, iar ședința de constituire a fost condusă de cel mai vârstnic consilier local, prof. Ioan Vințeler.

După validarea mandatelor s-a trecut la depunerea jurământului și apoi la alegerea viceprimarului. Din cele două candidaturi propuse, de fapt una, cea a domnului Paul Podariu din partea PNL și autopropunerea făcute de către unul dintre consilierii ALDE domnul Răzvan Cornel Marcu, în urma votului secret ce a avut loc noul viceprimar desemnat a fost liberalul Paul Podariu, care a obținut 13 voturi pentru și 4 voturi contra.

Așa cum este știut de toată lumea noul primar este vechiul primar Silviu Vințeler care a obținut o majoritate covârșitoare față de ceilalți contra candidați.

Noul Consiliu Local al orașului Ocna Mureș va avea 17 consilieri, din care 16 bărbați și doar o femeie, iar cel mai în vârstă consilier este profesorul Ioan Vințeler care va împlini în curând 80 de ani, cel mai tânăr fiind reprezentantul ALDE, domnul Răzvan Cornel Marcu care, în urmă cu câteva luni a împlinit 30 de ani.

La ședința e constituire au fost prezenți, pe lângă repezentanții Instituției Prefectului și ai Justiției, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, managerul județului Alba, domnul Sorin Bumb și senatorul Alexandru Pereș.

Sfârșitul ședinței a fost marcat de o declarație politică a fostului și actualului primar domnul Silviu Vințeler care a declarat celor peste 60 de persoane prezente la investire: „Le mulțumesc celor care m-au votat, dar și celor care nu m-au votat. Îi asigur pe toți că voi fi primarul tuturor. Dacă acum patru ani am fost conștient de responsabilitatea care mi s-a dat, acum am o responsabilitate și mai mare, mai ales având în vedere rezultatul votului și investițiile care trebuiesc făcute în orașul nostru. Dacă în mandatul anterior am realizat aproape tot ce mi-am propus, în mandatul acesta va trebui să ne depășim pe noi înșine pentru a reuși să ducem orașul acolo unde îi este locul. Votul acordat de electorat ne obligă la acest lucru și suntem conștienți de aceasta”.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 261 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.