ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » La Unirea, reţea de canalizare şi alimentare cu apă în Ciugudu de Sus şi Ciugudu de Jos

La Unirea, reţea de canalizare şi alimentare cu apă în Ciugudu de Sus şi Ciugudu de Jos

Publicat în 28.04.2016 la ora 10:30

lucrari-canalizareÎn comuna Unirea au fost finalizate lucrările de înființare a rețelei de canalizare și alimentare cu apă în satele Ciugudu de Sus și Ciugudu de Jos.

Proiectul integrat de investiții a fost finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Finanțarea a fost atrasă pe proiectul depus pe Măsura 322 – ”Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”. Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 1.846.429 de euro, nerambursabili. Proiectantul lucrării a fost Muro Instal SRL, iar executanții au fost OMA Grup SRL, Compact Construct SRL și Albanic Service SRL. Stația de pompare are un rezervor tampon de 24 metri cubi. De asemenea, a fost construit și un rezervor de distribuție pentru satele Ciugudu de Sus, Ciugudu de Jos, Dumbrava, Măhăceni – 200 metri cubi, explică primarul comunei Unirea, Gheorghe Alba. În cadrul aceluiași proiect a fost modernizat și dotat căminul cultural din Unirea și a fost ridicat un cămin de bătrâni.
Termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit cu acordul ADR Centru, deoarece acesta a primit punctajul necesar de la AFIR abia în 2014, lucrările efective fiind demarate abia în decembrie 2014, explică edilul.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 123 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.