ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » La Unirea, locuitorii vor călca în picioare 1.400.000 de lei

La Unirea, locuitorii vor călca în picioare 1.400.000 de lei

Publicat în 22.08.2013 la ora 9:00

După ce le-au fost întoarse pe dos şi le-au fost făcute drumurile „tot o groapă şi-o hârtoapă”, unirenii vor călca în picioare 1,4 milioane de lei, sumă cu care centrul de comună Unirea îşi va repara o parte din străzi.

centru_comuna_unireaPotrivit primarului Gheorghe Alba, în urmă cu câteva zile a avut loc licitaţia pentru selectarea firmei ce se va ocupa de refacerea infrastructurii rutiere aparţinând străzilor care au avut de suferit în urma lucrărilor de dezvoltare a sistemului de distribuţie a apei potabile şi a sistemului de canalizare a apelor uzate şi pluviale. „Am finalizat reţelele de apă şi canal şi dorim să nu ne prindă toamna cu străzi desfundate. În maximum două luni dorim să refacem infrastructura rutieră de pe străzile afectate. Este vorba despre asfaltarea unor drumuri în lungime totală de aproximativ trei kilometri”, ne-a declarat primarul Gheorghe Alba.
Acesta ne-a mai informat că pe lângă turnarea covorului asfaltic aferent celor patru străzi (Morii, Pomilor, M. Viteazul şi Văii) se vor reface rigolele, podeţele, balustradele podeţelor şi parapeţii, la care se adaugă unele ziduri de sprijin necesare consolidării carosabilului. Potrivit primarului comunei Unirea, lucrarea beneficiază de un buget de 1.400.000 de lei fără TVA, sumă care se adaugă la celelalte investite pentru realizarea reţelelor de apă şi canal. „Deşi la o primă vedere cheltuielile totale par a fi mari, suma se justifică, mai ales că dorim ca în cel mai scurt timp să devenim o „comună europeană” în adevăratul sens al cuvântului”, ne-a mai declarat primarul Gheorghe Alba.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 580 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.