ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Știri din zonă » La Turdaş, paşi importanţi spre o viaţă tot mai civilizată

La Turdaş, paşi importanţi spre o viaţă tot mai civilizată

Publicat în 12.04.2016 la ora 10:00

primaria-hoparta-albaTurdaş, satul care în ultimii ani, prin grija administraţiei publice locale, a făcut paşi uriaşi spre o viaţă civilizată „ca la oraş”, va beneficia de încă o utilitate care-l va apropia de acel trai visat de mulţi dintre locuitori.

După ce a asfaltat drumul de acces în sat, DC 107P, care face legătura între Turdaş, drumul judeţean DJ 107D şi oraşul Ocna Mureş, Primăria comunei Hopârta a anunţat că în preajma sărbătorilor pascale mai are un cadou pentru locuitori: vor începe lucrările de construire a conductei de aducţiune şi a reţelei de distribuţie pentru apa potabilă.

Proiectul va prinde viaţă datorită colaborării dintre unitatea administrativă din Hopârta, SC Apa CTTA Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria comunei Lopadea Nouă. „Deocamdată, pentru realizarea acestui proiect important în ridicarea calităţii vieţii oamenilor din Turdaş am alocat suma de 165.000 de lei. De fapt, proiectul face parte dintr-un sistem  mai complex de alimentare cu apă potabilă în zona comunelor Hopârta şi Lopadea Nouă. Se va lucra concomitent pentru construirea aducţiunii şi reţelelor pentru localitatea Asînip din comuna Lopadea Nouă şi Turdaş din comuna noastră”, ne-a declarat Augustin Popa, primarul comunei Hopârta.

Potrivit acestuia, valoarea totală a proiectului se ridică la 484.000 de lei, din care aproximativ 203.000 de lei o reprezintă contravaloarea conductei de aducţiune pe tronsonul Asînip (comuna Lopadea Nouă) – Turdaş, alţi aproximativ 210.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru construcţia reţelei de distribuţie din sat, iar 80.000 de lei pentru construirea şi instalarea unui grup de pompare care va asigura debitul şi presiunea „împingând” apa peste dealuri de la Asînip la Turdaş.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 115 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *