ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Politică » La Stîna de Mureș, Valea Ciuciului și Copand, aproape un sfert dintre alegători au votat pe liste suplimentare

La Stîna de Mureș, Valea Ciuciului și Copand, aproape un sfert dintre alegători au votat pe liste suplimentare

Publicat în 13.11.2019 la ora 12:02

În comuna Noșlac, de alegerile prezidențiale s-au amenajat trei secții de votare, una la primărie, în sala de ședințe, una la Școala Generală Găbud și una la cea din Stîna de Mureș.

Bine, în cea din urmă nu mai învață nimeni, demult, nimic. Pe clădire stă scris că ar funcționa aici o grădiniță, mărturie stă un tobogan deșălat și desenele de pe pereții sălilor scorojite. La interior totul respiră aer greu de mucegai, de abandon și de tristețe. Nu știi cum să pleci mai repede. Pe liste, potrivit membrilor comisiei, au figurat 312 cetățeni, buni de vot, din 3 sate: Copand, Stîna de Mureș și Valea Ciuciului (cu 3 familii).

Noi am ajuns puțin înainte de 14.00, până la acea oră doar 92 persoane și-au exprimat prin vot preferințele privind prezidențiabilul care să-i reprezinte. Iar solicitări de urnă mobilă n-au fost. Așadar, nici măcar un sfert dintre cei care ar fi putut vota în acest tur, la secția asta parcă uitată de lume, nu au simțit nevoia/dorința să o facă.

Și ca să fie lucrurile triste până la capăt, din cei 92 de votanți, 23 au fost „stranieri”, pe lista suplimentară! Măcar le mai vin neamurile în vizită, singura concluzie pozitivă pe care am putut-o trage.

Populația îmbătrânită a acestor sate și-a pierdut apetitul pentru votări. „Până am putut mere, m-am dus, acum nu mă mai duc”, spune o bunică, în baston. Mai aproape de cele sfinte decât de cele lumești, de nemurire decât de bunăstarea pământească la care nici măcar nu mai râvnesc, bătrânii satelor lasă rândul celor tineri, să voteze ei pe cine-or vrea!

Acest articol a fost citit de 373 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.