ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » La Ocna Mureş: investitorului ce vrea să construiască un nou supermarket i s-au cerut 70.000 de lei pentru mutarea unui stâlp!

La Ocna Mureş: investitorului ce vrea să construiască un nou supermarket i s-au cerut 70.000 de lei pentru mutarea unui stâlp!

Publicat în 21.03.2014 la ora 11:00

Plus-Ocna-MuresSpre supărarea locuitorilor din Ocna Mureş, care în speranţa unei eventuale scăderi de preţuri îşi doresc o concurenţă reală pentru magazinele existente prin construcţia unui nou supermarket în locul celui înghiţit de apele sărate, construcţia acestuia întârzie.

În majoritatea lor, ei afirmă că sunt nemulţumiţi de faptul că aceste lucrări, deşi trebuiau să înceapă, întârzie din cauza lentorii societăţii distribuitoare de energie electrică. „Am înţeles că este nevoie de mutat nu ştiu ce stâlp care ar fi prea aproape de noua construcţie. Nu văd ce este aşa de greu să muţi un stâlp doi sau trei metri. Ceva nu este în ordine. Nu ştiu de ce pentru unii se poate face rapid acest lucru, iar pentru alţii durează o mulţime de timp”, ne-a declarat Nicolae M., unul dintre locuitorii riverani terenului pe care trebuie construit noul magazin. Acesta ne-a dat un exemplu petrecut în municipiul Aiud, în care mutarea unui stâlp s-a făcut în numai câteva ore, fără să fie nevoie de multe autorizaţii, proiecte şi sume enorme.
Din punctul de vedere al administraţiei locale a oraşului Ocna Mureş, aceasta a făcut tot ceea ce trebuia pentru ca lucrările să înceapă, însă se pare că se va mai întârzia câteva luni. „Noi am eliberat de orice sarcină terenul respectiv. Am dărâmat construcţiile provizorii care erau acolo şi am eliberat terenul. Societatea câştigătoare a licitaţiei de concesionare a acelui teren are acum la dispoziţie nu numai suprafaţa de teren necesară, dar şi utilităţile care ţin de noi, de administraţie”, ne-a declarat Silviu Vinţeler, primarul oraşului.
Din cele discutate cu specialiştii din Primăria Ocna Mureş, se pare că problema cu care investitorul se confruntă stă „în curtea” Societăţii de Distribuire a Energiei Electrice, care nu eliberează autorizaţia deoarece trebuie mutaţi, câţiva metri, doi stâlpi ai unei reţele de medie tensiune. Administratorul firmei care investeşte şi doreşte construirea supermarketului a făcut toate demersurile legale pentru realizarea acestor lucrări, însă, aşa cum este la noi, la români, mutarea celor doi stâlpi întârzie nu numai din cauza unor probleme strict birocratice, ci şi a unor preţuri aberant de mari impuse de energeticienii din judeţ. „De fapt, acolo nu este nevoie de mutat doi stâlpi, ci doar unul. Ei, cei de la Electrica, vor acest lucru şi încă totul pe banii mei. Mi-au cerut să plătesc pentru aceasta nu mai puţin de 70.000 de lei, un preţ exorbitant. O să apelez la o firmă specializată şi autorizată din altă zonă a ţării. Nu voi da atâţia bani, mai ales că acum s-au trezit şi cei de la firma de distribuţie a apei că ar avea pe acolo o conductă ce trebuie deviată. Sper ca totul să se rezolve foarte repede pentru a ne apuca de construit clădirea”, ne-a declarat Cristi Szekeli, patronul firmei care va construi supermarketul “La Doi Paşi”.

Dorel LAZĂR

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 792 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.