ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » La Ocna Mureş, după trei ani, în zona gropii “Plus” a fost reluat traficul rutier

La Ocna Mureş, după trei ani, în zona gropii “Plus” a fost reluat traficul rutier

Publicat în 06.06.2013 la ora 18:17

plus1Traficul rutier a fost reluat pe şoselele reabilitate din zona fostului magazin Plus din Ocna Mureş, unde în decembrie 2010 s-a produs o catastrofală prăbuşire de teren. Astfel, pe o porţiune semnalată cu indicatoare rutiere, la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Nicolae Iorga, se circulă relativ normal, traficul fiind restricţionat autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone, iar viteza maximă de rulare în zonă este de 10 km/h.
Infrastructura rutieră de la intersecţia acestor străzi a fost serios afectată în 2010, când s-a produs incidentul. Ulterior a fost reabilitată, tasată şi pietruită. Acum, calea de rulare este potrivită pentru accesul autoturismelor. Administraţia locală transmite că restricţiile de viteză vor fi ridicate după o perioadă, dacă nu vor apărea fisuri în structura celor două şosele, din cauza trepidaţiilor. Dacă terenul nu se mai „mişcă”, aici va fi turnat covorul asfaltic.
Referitor la verificările de stabilitate a solului, administraţia locală Ocna Mureş informează că de mai bine de o jumătate de an societatea Salina nu a mai transmis raportul lunar vizând eventualele modificări de conformaţie tectonică. Salina Ocna Mureş încă activează prin câmpul de sonde de la Războieni.

Acest articol a fost citit de 348 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.