ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » La Ocna Mureș, administrația locală vrea să mențină taxele și impozitele la nivelul din 2012

La Ocna Mureș, administrația locală vrea să mențină taxele și impozitele la nivelul din 2012

Publicat în 09.01.2013 la ora 21:48

Primăria Ocna Mureș a decis ca încasarea taxelor și impozitelor pe clădiri și terenuri pentru anul 2013 să fie amânată cu câteva zile, până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de Guvern care le permite primarilor să nu majoreze aceste ”dări”.

Consilierii locali s-au întrunit în această seară pentru a aproba un proiect de hotărâre inițiat de primarul Silviu Vințeler, prin care să se ia în considerare respectiva Ordonanță și să se mențină cuantumurile din anul 2012. Proiectul nu a fost, însă, aprobat din cauză că Ordonanța nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ne-am însușit Hotărârea de Guvern 1309 din 27 decembrie 2012 privind indexarea taxelor, impozitelor și amenzilor cu 16,05%, care a intrat în vigoare din acest an, însă am inițiat acest proiect de hotărâre bazându-ne pe Ordonanța dată astăzi de Guvern, care ne permite să nu aplicăm majorările. Din păcate nu am putut lua în considerare Ordonanța deoarece aceasta nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, astfel că am hotărât să amânăm încasările cu 2-3 zile și să revenim cu un nou proiect de hotărâre, într-o ședință extraordinară. Dacă și consilierii vor fi de acord și vor aproba proiectul de hotărâre, cetățenii nu vor fi nevoiți să plătească mai mult în acest an”, ne-a declarat Silviu Vințeler.

Acest articol a fost citit de 354 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.