ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Sport » La 44 de ani, Ovidiu Maier a marcat iar pentru CS Ocna Mureş

La 44 de ani, Ovidiu Maier a marcat iar pentru CS Ocna Mureş

Publicat în 19.10.2015 la ora 11:11

ovidiu-maier-unirea-alba-iuliaCu toate că are 44 de ani, Ovidiu Maier joacă fotbal şi încă foarte bine, el reușind să marcheze primul său gol în Liga a IV-a, la Abrud, în tricoul echipei CS Ocna Mureş, continuatoarea „Sodei”.

Era minutul 75 al jocului din Apuseni, contând pentru etapa a 9-a, când „Motanul” a inventat iar o fază de geniu, precum pe vremuri pe „Cetate”, la „U” Cluj sau Gloria Bistriţa şi a finalizat cu fineţe, din stânga, cu un lob peste portarul advers (era golul de 3-2 în favoarea oaspeţilor, meciul încheidnu-se la egalitate, scor 3-3). În această vară, „Vidocu’” s-a întors în tricoul formaţiei locale, din postura de antrenor-jucător, ajutându-l şi din teren şi de pe bancă pe Gicu Domşa, Maier având la activ şi două assist-uri. „Ovidiu este antrenorul nostru din teren, talentul nu şi l-a pierdut, experienţa sa enormă contează pentru o formulă tânără precum a noastră. Ne ajută foarte mult”, a povestit Gicu Domşa.

• A doua tinereţe, după 14 ani, la „Soda”

Ultima dată când a evoluat pentru „Soda dragă” s-a întâmplat în 2001, în Divizia C, când a refuzat să mai stea în „Giuleşti” şi s-a întors, cu boemia-i cunoscută, acasă, acolo unde se simte cel mai bine. A jucat apoi, din 2002 la Minaur Zlatna, a scris istorie la Unirea Alba Iulia, pe care a dus-o în elită, promovând în Divizia A şi a continuat, cu prietenii, „pe sate”, la Progresul Fărău şi Viitorul Vama Seacă. „Normal că mă bucură că am înscris, după atâţia ani, iar pentru Ocna Mureş. Nivelul este însă modest, tinerii din ziua de azi nu simt aceeaşi plăcere pentru fotbal precum generaţia mea”, povesteşte Maier. La 44 de ani, Ovidiu Maier rămâne acelaşi fotbalist de geniu, gata să încânte tribunele cu un dribling sau o pasă măiastră. „Motanul” a fost descoperit de regretatul Miron Pop şi Gicu Domşa, fiind unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români. La 15 ani era titular pentru Soda, la 17 ani juca cu ASA Tg. Mureş pe prima scenă, dar marile realizări le-a cunoscut la Rapid. A fost atât de talentat încât Mircea Lucescu a insistat teribil, convingându-l cu greu să plece din Ardeal (Steaua acelor vremuri a fost refuzată în nenumărate rânduri), pentru a-l aduce în “Giuleşti”, alături de Lobonţ, Pancu, Iencsi, Lupu, Sabău sau Rednic, unii având vechime ca şi antrenori. “Motanul” şi-a trecut în palmares un titlu, o cupă, o supercupă, rămânând cu satisfacţia că a trăit vremuri de senzaţie în “vişiniu”. Acum s-a mai îngrăşat puţin (are 85 de kilograme, cu 4-5 mai mult decât când era activ), au apărut firele albe, şi-a întemeiat o familie, dar rămâne acel “frumos nebun” al fotbalului din Ardeal, un megnet pentru generaţii de microbişti. “Nici nu se poate compara valoarea individuală a fotbalistului român de acum cu aceeea din urmă cu două decenii. Suntem la ani lumină”, a explicat Maier.

• Soda şi Unirea, marile sale iubiri

Ovidiu promite că va juca la CS Ocna Mureş până la finele acestui sezon, când ia în calcul un meci de retragere, simbolic, “Motanul” fiind un personaj extrem de modest. “CS Ocna Mureş este echipa oraşului meu, prima mea legitimare. Pe acel teren am învăţat să lovesc mingea, de acolo am plecat în lume. Ce mai, «Soda» reprezintă prima mea iubire, aceleaşi sentimente nutrindu-le pentru Unirea Alba Iulia, unde m-am simţit extraordinar. Păcat că nu mai este fotbal în «Cetate»…”, încheie Ovidiu Maier, unul dintre cele mai bune produse fotbalistice ale urbei ocnamureşene din ultimele decenii.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 226 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.