ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Invitat la Festivalul Național „Armonii de toamnă” de la Turda, Corul „Dorulet” din Ocna Mureș s-a prezentat, ca de fiecare dată, cu mare entuziasm

Invitat la Festivalul Național „Armonii de toamnă” de la Turda, Corul „Dorulet” din Ocna Mureș s-a prezentat, ca de fiecare dată, cu mare entuziasm

Publicat în 06.11.2017 la ora 14:21

Festivalul a avut loc sambata, 4 noiembrie 2017, aflandu-se la a III-a editie, si a fost organizat de Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Turda. Intre organizatori, ca de fiecare data, cu acelasi verv si implicare, se afla parintele Sebastian Zahan.

Corurile participante din acest an au fost: Corul “Armonia”, al gazdelor, dirijat de preot Sebastian Zahan, Corul “Astra” din Campia Turzii, dirijat de prof. Rodica Trandafir, Corul de Camera “Psalmodia Transylvanica” al Facultatii de Teologie Ortodoxa, Cluj Napoca, dirijor prof. Univ Dr Vasile Stanciu si Corul “Pastorala”, al Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focsani, dirijat de Prof. Dr. Maestru Dumitru Sandulachi.

Alaturi de aceste renumite coruri a evoluat scenic Corul “Dorulet”, condus de prof. Eva Forika; piesele interpretate au fost: Zorile aprind in zare- canon, Bouree, Morarul, Dorulet, mai doruletule si Foaie verde de mar (i) dulce. Prestatia acestui cor a fost apreciata ca fiind una foarte buna, chiar cu “Nota 10”, asa cum s-a exprimat la final un pianistul invitat de la Conservatorul din Cluj Napoca. (Academia de Muzica “Gheorghe Dima”).

La finalul festivalului, gazdele au premiat dirijorii cu flori, diplome si trofee, invitand pe scena toate corurile, reunite in glasul placut al muzicii!

Seara s-a incheiat cu voie buna si povesti acompaniate de voci corale la o masa oferita de principalul sponsor al actiunii turdene.

Corul “Dorulet” multumeste organizatorilor pentru bucuria de a fi impreuna cu prieteni vechi, dar si pentru oportunitatea de a ne face si altii noi! (prof. Elena Carunta, presedintele Asociatiei Corale “Dorulet”, Ocna Mures).

Acest articol a fost citit de 79 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.