ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Investițiile în infrastructura orașului Ocna Mureş continuă în forță

Investițiile în infrastructura orașului Ocna Mureş continuă în forță

Publicat în 17.12.2016 la ora 11:00

Chiar dacă rezultatul alegerilor parlamentare de duminică pare să fi dat în România o altă direcție banilor pentru investiții, în Ocna Mureș acestea continuă așa cum au fost ele planificate în iunie 2016.

Astfel, infrastructura orașului continuă să fie îmbunătățită. Străzile continuă să fie modernizate, strada Mihail Kogălniceanu spre intersecția cu strada George Coșbuc a fost finalizată, strada George Coșbuc e finalizată până la ieșirea spre strada Digului. De asemenea au fost reluate lucrările pe strada Horea, întrerupte temporar din cauza unor condiții ce nu țin de administrația publică locală. Continuă lucrările de consolidare și pregătire pentru reabilitarea integrală a acestei străzi, având în vedere că aici s-a modernizat și rețeaua de canalizare.
Pe strada Mihai Viteazul vor continua lucrările de reabilitare a rețelei de gaz metan și având în vedere că lucrările de canalizare s-au încheiat și ele, urmează ca, probabil la începutul anului viitor, să fie demarate lucrările pentru modernizarea acestei străzi. În aceeași situație se află și străzile Memorandumului și Râului.
În ceea ce privește atragerea de fonduri din afara bugetului local pentru lucrări de infrastructură, marți au fost semnate la Ministerul Dezvoltării contractele pentru reabilitarea unor unități școlare din oraș (Școala primară Uioara de Sus, Grădinița cu program normal Cisteiu de Mureș și Școala primară Cisteiu de Mureș), suma totală, de la Guvern, fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei.
Din 2017, încep lucrările de extindere a canalizării și a rețelei de apă în Războieni-Cetate și de reabilitare conductă de aducțiune magistrala Galda – Aiud – Ocna Mureș, lucrări pe fonduri europene în valoare de aproximativ 33 milioane de euro. Această investiție face parte dintr-o lucrare mult mai amplă la nivelul județului Alba, valoarea totală fiind de aproape 94 milioane de euro.
„Investițiile în Ocna Mureș există și vor continua în ritmul pe care ni l-am impus în iunie 2016. Vom continua să dezvoltăm orașul, să investim, pentru ca Ocna Mureș și locuitorii săi să aibă acces la utilități de o calitate crescută. Banul public se investește în interesul cetățeanului, nu pentru interese ce nu țin de comunitate. Ținta finală pentru administrația locală, până în 2020, rămâne proiectul Băile Sărate. Avem pentru acest obiectiv acțiuni concrete privind obținerea finanțării necesare și suntem convinși că vom reuși să ne îndeplinim promisiunea făcută la alegerile locale”, spune Silviu Vințeler, primar al orașului Ocna Mureș.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 932 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.