ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Administrație » Investiții de peste 900.000 de lei în Centrul de Sănătate de la Ocna Mureș

Investiții de peste 900.000 de lei în Centrul de Sănătate de la Ocna Mureș

Publicat în 09.02.2016 la ora 17:50

spital-ocna-mures-nouConsiliul Județean Alba investește 926.000 de lei în Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Ocna Mureș, care ar urma să fie redeschis în luna mai 2016, a spus, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă.

Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Ocna Mureș va asigura trei specialități: interne, ginecologia și pediatria.

”Am obținut 20 de paturi de spitalizare de zi. Eu spun că vom putea să desfășurăm o activitate decentă. Toată lucrarea se va face la etajul 1. Dacă mai țineți minte spitalul din Ocna Mureș avea circuite bune ceea ce înseamnă că efortul nostru pentru reabilitarea etajului 1 nu va fi mare. Pe măsură ce vom vedea care este impactul asupra populației, care e adresabilitatea, putem să ne dezvoltăm. Eu zic că începem cu un centru multifuncțional rezonabil. Dacă adresabilitatea va fi mai mare decât ne-am imaginat noi, putem să ne imaginăm dezvoltarea”, a afirmat ec. Nicoleta Coșarcă.

Centrul de sănătate ar urma să asigure asistență medicală de specialitate locuitorilor din orașul Ocna Mureș și din localitătile limitrofe. Asigurații din aceste zone sunt nevoiți, în prezent, să parcurgă distante foarte mari  pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate. Odată cu desființarea Spitalului Orășănesc Ocna Mureș, in anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distante foarte mari;  municipiul  Aiud se afla la o distanta de aproximativ 22 de km, iar  municipiul Alba Iulia, este aflat la o distanta de 50 de km.

”Este o colaborare fericită: Primăria Ocna Mureș a pus la dispoziția CJ Alba spațiul și s-a angajat să suporte utilitățile. Spațiul ne-a fost dat nouă în administrare, acum venim și construim și toată lumea contribuie să rezolvăm această problemă”, a mai spus Coșarcă.

Acest articol a fost citit de 1057 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.