ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Între 19 și 23 iunie 2019, Corul „Doruleț” din Ocna Mureș a participat la Festivalul Coral Internațional „Alta Pusteria”, din Italia

Între 19 și 23 iunie 2019, Corul „Doruleț” din Ocna Mureș a participat la Festivalul Coral Internațional „Alta Pusteria”, din Italia

Publicat în 27.06.2019 la ora 17:40

Între 19 și 23 iunie 2019, în Valea Alta Pusteria, Italia, cu cea mai faimoasă a Munților Dolomiți a avut loc Festivalul Coral Internațional sub genericul “ALTA PUSTERIA”. Festivalul a durat 5 zile si s-a desfășurat in 5 localități majore: Sesto, San Candido, Dobbiaco, Villabassa si Brunico.

Alături de peste 80 de coruri, “Doruleț” a participat la secțiunea “Folclor”, cu piese corale care au pus în valoare doina și dorul, bogăția folclorului românesc. Conduși de doi dirijori, prof. Eva Forika și Levente Szoch, coriștii au trăit minunate momente, atât pe scenă, cât și în afara ei, în comunitățile vizitate. Coriștii au purtat ii românești, iar câteva coriste au purtat costume populare din diferite zone din țară, apreciate de cei care ne-au urmarit.

Evenimentul desfășurat “La clopote”, la peste 2000 de metri altitudine, unde am urcat cu ascensorul până la PLAN DE CORONNES, a reunit corurile, care au interpretat câte o piesă corală, ca la final, toate corurile să interpreteze “Signore delle cime”. Intr-o atmosfera spirituală, înălțătoare, clopotele au bătut minute în șir, pătrunzând sufletele noastre.

“Doruleț” a concertat de 5 ori, în locuri diferite, (DOBIACCO- în Sala Mahler, VALDAORA, PAVILLON: “Cori in Piazza”, în Brunicco, la CASA RAGEN, în Biserica San Giorgio), dar și împreună cu alte coruri, iar în piața din SAN CANDIDO (Via Drava), am concertat toate corurile “Va pensiero” și “Signore delle cime”; aici a avut loc parada corurilor într-o mare de culoare și sunete minunate!

Incheierea festivalului a avut loc în ultima zi la SESTOCA ESTO, “Festa Dell’Arriverci”, când ne-am luat rămas bun unii de la alții, într-o ambianță de prietenie, unire în gânduri, sentimente, bună înțelegere, armonie, pace!
Nominalizarea Corului “Doruleț”, alături de alte coruri, a dat fiecăruia dintre noi un sentiment de satisfacție; celor doi dirijori care au valorificat potențialul corului le aducem mulțumirile noastre!

Președinte Asociația Corală “Doruleț”, prof. Elena Cărunta

Acest articol a fost citit de 82 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.