ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Internatul Liceului Tehnologic din Ocna Mureş va fi transformat în bloc de locuinţe sociale

Internatul Liceului Tehnologic din Ocna Mureş va fi transformat în bloc de locuinţe sociale

Publicat în 03.08.2013 la ora 10:00

În spaţiile fostului internat al Liceului Tehnologic din Ocna Mureş (unde a funcţionat în trecut şi un centru de plasament), administraţia locală intenţionează să amenajeze locuinţe sociale. Iniţial, prin proiectul de hotărâre 32 din februarie 2013, primăria a intenţionat să demoleze magazia din incinta Liceului Tehnologic Ocna Mureş, cu suprafaţa construită de 460 mp. Materialele urmau să fie recuperate şi valorificate, în condiţiile legii.

internat liceu teologic ocna muresÎnsă clădirile respective se află în administrarea ISJ Alba, respectiv a Ministerului Învăţământului, şi pentru intervenţia asupra lor trebuie efectuat transferul de proprietate. Deocamdată, într-unul dintre blocuri s-au pripăşit mai mulţi cetăţeni de etnie romă, care trăiesc în condiţii de promiscuitate maximă, apa şi canalizarea fiind sistate încă de la dezafectarea blocurilor iar de acte de proprietate, nici vorbă. Din magazia pe care administraţia locală intenţiona să o demoleze (dar care trebuie să fie trecută mai întâi în patrimoniul local) nu a mai rămas aproape nimic, deoarece “intreprinzătorii” locali au fost mai rapizi şi au furat cam tot ce se putea fura – de la acoperiş, la instalaţii electrice sau chiar tocurile ferestrelor şi uşilor. Însă, şi acest spaţiu – atât cât mai este în picioare – urmează să fie reabilitat de primărie şi să fie transformat în locuinţă socială.
Deocamdată, zona este deprimantă, cu toate clădirile într-o avansată stare de degradare, peste acestea vara dezvoltând pe alocuri paravane din bălării. Blocul din spate, ocupat abuziv de indivizii cu o situaţie materială precară, este înconjurat de resturi menajere. Printre resturi se plimbă mame nepermis de tinere, cu plozi în cărucioare hâite şi jegoase, de care mai trag şi alţi puradei, desculţi şi mânjiţi. Pentru toţi aceştia, primăria vrea să renoveze clădirile, să le redoteze cu electrictate, apă şi canalizare. Iar ocupanţii viitoarelor locuinţe sociale urmează să fie luaţi în evidenţă şi identificaţi de autorităţi, pentru evitarea şi combaterea oricăror fapte antisociale.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 831 ori

Un Comentariu la Internatul Liceului Tehnologic din Ocna Mureş va fi transformat în bloc de locuinţe sociale

  1. Elina Manole Răspunde

    09.10.2014 la 17:44

    De ce nu spuneti ca primarul Dragut a permis `cetăţenilor de etnie romă` sa se `pripăşească` pe acolo pentru ca a avut nevoie de voturi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.