ocnamuresinfo, stiri ocnamures, informatii ocnamures

Acasă » Actualitate » Închisoare cu suspendare pentru o familie din Ocna Mureș, după ce membrii acesteia au încercat să-i inducă în eroare pe polițiștii care l-au depistat pe capul familiei conducând băut

Închisoare cu suspendare pentru o familie din Ocna Mureș, după ce membrii acesteia au încercat să-i inducă în eroare pe polițiștii care l-au depistat pe capul familiei conducând băut

Publicat în 02.09.2019 la ora 15:27

O întreagă familie din Ocna Mureș s-a ales cu închisoare cu suspendare după ce toși membrii au încercat să prostească organul de poliție, pentru a nu avea parte de o răpundere penală sau contravențională. La un control în trafic, aceștia au fost opriți de către polițiști. Tatăl nu a vrut să se supună etilotestării, iar mama și fiica au făcut mărturii mincinoase pentru a susține manevra de înșelătorie.

Incidentul în trafic a avut loc în 2015, sentinţa în cazul bărbatului a fost pronunţată în 2018, iar hotărârea în cazul celor două femei a fost dată în august 2019 la Judecătoria Aiud. În rechizitoriu s-a reţinut că în august 2015, poliţişti rutieri din Ocna Mureş au oprit pentru control un autovehicul condus de către un bărbat (O. A.) ce consumase anterior băuturi alcoolice. Deşi agentul de poliţie rutieră a efectuat semnal corespunzător de oprire în imediata apropiere, unde exista loc în spatele unui alt autovehicul oprit şi un loc mai larg care era parcarea din faţa unui magazin, şoferul a continuat deplasarea la volanul autoturismului încă circa 10 – 15 metri după care a oprit.

 Pentru a evita o eventuală răspundere penală sau contravenţională raportat la faptul că acesta băuse anterior alcool, a trecut de pe scaunul şoferului pe bancheta din spate, iar apoi soţia sa (ce se afla pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului) a trecut în locul său la volan.

Această manevră a fost însă sesizată de poliţişti dintre care unul a văzut că la volanul maşinii se aflase un bărbat, în momentul efectuării semnalului regulamentar de oprire, altul a sesizat că maşina s-a mişcat cu totul nefiresc imediat după oprire – s-a balansat mai intens şi brusc – şi au văzut-o pe soţia inculpatului (O. I.) care era de fapt cu şezutul pe scaunul din dreapta al maşinii şi cu piciorul stâng trecut peste schimbătorul de viteză, încercând să ajungă la volanul maşinii, pe scaunul eliberat de soţul său.

Poliţiştii au solicitat bărbatului să se supună etilotestării şi recoltării probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în prezenţa a doi martori asistenţi, însă acesta a refuzat motivând, ”în mod mincinos”, că autoturismul a fost condus de către soţia sa. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată fiind condamnat definitiv la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Procurorii au decis să le trimită în judecată şi pe cele două femei pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă: soţia bărbatului pentru că a spus că ea a condus maşina şi pe fiică pentru că a susţinut acelaşi lucru. Ambele au fost condamnate recent, de Judecătoria Aiud, al câte 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani. ”(…)

 Inculpata a mai arătat mincinos că pe bancheta din faţă dreapta era o pizza, jos era o sticlă cu apă, după care s-au aplecat atât ea cât şi soţul ei să o ridice că se răsturnase – că nu a oprit în locul indicat de poliţişti ci la 5 – 6 metri dat fiind că s-a intimidat sau că nu exista această posibilitate pentru că mai erau maşini oprite şi obstrucţiona circulaţia, că nu a auzit pe poliţişti reprosându-i că-şi schimbă locurile în autoturism, că la momentul când au ajuns poliţiştii era pe scaunul şoferului, dar înclinată spre dreapta după sticla de apă minerală ce se răsturnase. Fiind audiată, fiica numitului (O. A.) a arătat aceleaşi aspecte nereale, precizând expres că autoturismul a fost condus de mama sa, nu de tatăl ei, acesta ocupând locul din spate dreapta spre mijloc.

A spus că l-a auzit pe tatăl ei spunându-i mamei ce se afla la volan «vezi că te opreşte», că pe locul din faţă dreapta se afla o pizza şi o sticlă cu apă, că tatăl ei s-a aplecat printre scaune să ridice sticla de apă de pe jos, că nu au oprit în locul indicat de poliţişti ci la 4 – 6 metri dat fiindcă mama sa s-a intimidat sau pentru a nu obstrucţiona circulaţia dat fiind că mai erau maşini oprite. A mai afirmat că nu a auzit discuţia între poliţişti şi părinţii săi pentru că avea căşti la urechi, dar a auzit aspecte ce-l favorizau pe inculpat, că nu l-a auzit pe poliţistul sosit la maşină reproşându-le că se schimbă în maşină şi că la momentul când au ajuns poliţiştii la maşină, mama sa era cu tot corpul pe locul şoferului”, se precizează în hotărârea de la Judecătoria Aiud.

Potrivit poliţiştilor, în realitate, bărbatul a condus autorurismul, iar soţia acestuia ocupa locul dreapta faţă, cei doi încercând să se schimbe după ce maşina s-a oprit la o distanţă mai mare de agenţi.

Acest articol a fost citit de 709 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.